
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çankırı’daki tercihi yol arkadaşı Hüseyin Filiz oldu
31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’nda İstanbul başta olmak üzere 26 ilin adaylarını açıkladı. Gerçekleşen aday tanıtım toplantısında Çankırı Belediye Başkanı adayı olarak eski Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz gösterildi.
Aday Tanıtım toplantısına, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Bahri Kılıç, Kadın Kolları Başkanı Melike Çilhan ve Gençlik Kolları Başkanı Sadık Çendek katıldı.
Hüseyin Filiz’den ilk açıklama
Haliç Kongre Merkezi’ndeki AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çankırı Belediye Başkanı Adayı Hüseyin Filiz, şu ifadelere yer verdi:
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle Çankırı Belediye Başkanı adaylığımızın memleketimize hizmet etmek adına hayırlı olmasını diliyorum. Şükranlarımı sunuyorum!”
“Çankırı’mızın geleceğine kararlılıkla baktığımız bir döneme girerken, şehrimizin parlak yarınları için hep birlikte hazırız!”
Yakınkent OSB’yi Kurdu
Yakınkent Organize Bölgesini kurarak Çankırı’da işsizliğin sıfırlanmasını sağlamıştı.
8 yatırımcı ile 5000 kişilik istihdam sağlanan OSB’de ilave yapılan 16 tahsis ile toplam istihdam 9000 kişiye ulaşacağı öğrenildi.
Şu anda Kalecik, Akyurt ve Çubuk olmak üzere civar ilçelerden servislerle çalışmak üzere OSB’ye geldiği biliniyor.
Milletvekili olduğu dönemde, Organize Sanayi Bölgesinin elektrik, doğalgaz ve su ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük emek sarfeden Filiz, şu anda Çankırı ve OSB’nin en büyük sorunu olan konut sorununun çözümü için de uydukent projeleri hazırlamıştı.
Hüseyin Filiz kimdir?
2 Şubat 1958’de Çankırı’da doğdu.
Sanayici, Eğitimci; Balıkesir Savaştepe Eğitim Enstitüsü Sınıf Öğretmenliği Bölümünü bitirdi.
Tarım makineleri ve çelik kapı fabrikası kurdu. Müteahhitlik yaptı. Özel sektörde yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulundu. Hayvancılık, et ve süt ürünleri tesisi bulunmaktadır.
24. 25. ve 26. Dönemde Çankırı Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği; Türkiye, Mısır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan ve Hırvatistan Dostluk Grubu Üyeliği yaptı.
Orta düzeyde İngilizce bilen Filiz, evli ve 3 çocuk babasıdır.