BIST 100
14.393,85 -0,77%
DOLAR
48,4941 0,02%
EURO
56,4394 0,00%
GRAM ALTIN
6.760,22 -1,48%
BITCOIN
77.126,00 -1,50%
FAİZ
39,76 0,51%
GÜMÜŞ GRAM
99,77 -4,91%
GBP/TRY
65,6800 -0,08%
EUR/USD
1,1610 -0,20%
BRENT PETROL
104,83 5,21%
ÇEYREK ALTIN
11.055,93 -1,45%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
21 °
  • ANASAYFA
  • Gündem
  • Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları: Bizim gibilerin suçu ne?

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları: Bizim gibilerin suçu ne?

GEZNClDWMAAhahz.jpg

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları mücadelelerini sürdürüyor. Başkent Ankara’da bir araya gelen mağdurlar her platformda seslerini duyurmaya çalışıyor.

featured

Sosyal medyada tepkilerini dile getirmeyi sürdüren mağdurlar, “Lise 1. sınıftan okulu bırakıp sanayide işe başladım. Tam iş yeri sahibi sigortamı başlatacaktı ki çıraklık eğitim merkezi öğretmenleri geldi ‘bu çocuğun okula gitmesi gerek’ dediler. Bende gittim. Bizim gibilerin suçu ne?”

“Biz staj yaparken bildiğin tam zamanlı çalışanlarla aynı işi yapıyorduk. Ama gel gör ki stajyer sigortası boş kaldı. Halbuki öğretmenlerimiz bile ‘Aldığımız 3’te bir maaşı boş verin önemli olan sigorta kartınız’ diyordu. Maalesef oda boş bir hikaye olarak kaldı. Yazık değil mi?”

“Bizler öğrenci değil eve ekmek parası götüren SGK numaraları verilmiş işçileriz. Staj ve çıraklık mağdurlarının mağduriyeti bitsin artık”

“Bizde hayatımıza ona göre yön vereceğiz. Daha ne kadar bekleyeceğiz. Bir sürü insan EYT kapsamında emekli oldu. 1 senedir maaş alıyor. Bizim kaybettiğimiz hakkımızı kim verecek, iflas ettik. 5 günle kaçırdık staj girişimiz sayılmadı. Neyi bekliyorlar. Hakkımızı istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları: Bizim gibilerin suçu ne?

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.