
Karadeniz Lobisi eliyle Giresun’a kaydırıldı denilen İPA Projesi onaylandı.
Proje ile Çankırı’nın kronik alt yapısı yenilenecek.
2018 yılı sonunda proje tamamıyla bitirilerek hazır hale getirilen ve 2019 yılı Mart ayında yapılan yerel seçimler sonrası ihalesi yapılması planlanan proje, 2013 yılında Çankırı eski Belediye Başkanı İrfan Dinç döneminde başlamış, Türkiye’de pilot olarak seçilen ve Lot 2’deki yedi ilin arasında yer alan Çankırı,
detay projelerinin hazırlanmasının ardından AB Türk Delegasyonu ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Daire Başkanlığı üyeleri ve projenin yürütücüsü CDM Smith Firması yetkilileri ile birlikte proje kapsamında saha gezilerini tamamlayarak değerlendirme toplantıları da o deönemde gerçekleştirmişti.
Dün akşam saatlerinde Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,
“Duyduk duymadık demeyin. Haftayı büyük bir müjde ile kapatıyorum. Çankırı’mızın geleceğine yönelik en önemli projelerden birisi olan şehir alt yapısına kalıcı çözümler getireceğimiz İPA projesi onaylandı. Hibe bedeli yaklaşık 30 milyon Euro” ifadeleriyle yaptığı paylaşım ile müjdeyi Çankırı halkına duyurdu.
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, geçtiğimiz aylarda “Gol mu atayım” diyerek Akparti Çankırı Milletvekillerini hedef almış ve Karadeniz Lobisini suçlayarak projenin Giresun’a kaydırıldığı söylemişti.
Esen’in proje için emek sarfeden Çankırı eski Belediye Başkanları İrfan Dinç ve Hüseyin Boza’a teşekkür etmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.
İPA Paylaşımları Sosyal Medyada Rekor Kırdı!
İsmail Hakkı Esen’in sosyal medya hesabından yaptığı İPA açıklaması sonrası, facebookta paylaşım rekoru kırıldı. 1300 kişinin beğendiği paylaşım, 277 yorum, 266 paylaşım aldı.
O saatlerde açılan ve sahte olduğu düşünülen hesaplardan yapılan paylaşımlar ise merak konusu oldu.