
Çankırı’da ambulansların trafikte daha hızlı ve güvenli ilerlemesini sağlamak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde “Yaşama Yol Ver” farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Emre Bulut direksiyona geçerken, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar da ambulansa binerek mikrofonu aldı ve trafikteki sürücülere yolu açmaları çağrısında bulundu.
Vali M. Fırat Taşolar etkinlik sırasında yaptığı açıklamada, “Yaşama yol ver Çankırı! İl Sağlık Müdürlüğümüzün; ambulansların geçişleri sırasında, fermuar sistemiyle farkındalık uyandırmak için yapılan uygulamaya ben de katıldım. Tüm Çankırılı hemşehrilerimi azami hassasiyete davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Fermuar sistemi uygulamasıyla sürücülere, ambulansın geçişine hızla ve güvenli şekilde nasıl yol verileceği anlatılırken, Çankırı halkına da bu konuda daha duyarlı olmaları çağrısında bulunuldu.