DOLAR32,4849% 0.12
EURO34,8018% -0.1
STERLIN40,7334% -0.27
FRANG35,6350% -0.17
ALTIN2.424,21% -0,45
BITCOIN63.190,011.686

İHA Üreten Okuldan 3D Baskı hamlesi

Yayınlanma Tarihi : Google News
İHA Üreten Okuldan 3D Baskı hamlesi
reklam

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını nedeniyle çok sayıda okulda yüz koruyucu siperlik üretilmeye başlandı.

İHA üreten okul Çankırı TOBB Fen Lisesi de tasarım atölyesinde yüz koruyucu siperlik üretiyor.

Okul Müdürü Nazır Şahin yaptığı açıklamada “Çankırı TOBB Fen Lisesi 3D üretim laboratuvarlarında 3D yazıcılarla üretilip Çankırı’daki hastane ve sağlık kuruluşunda çalışan kahramanlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılmasını sağlayacağız.” dedi.

Şahin ayrıca “Tıbbi müdahalede buluna personelin başta göz bölgesi olmak üzere yüzünü koruması için bir gözlüğe ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm yüzünü damlacıklara karşı korumak için bu dökümanda anlatılan yüz koruyucu maskeye (siperlik) ihtiyaç duyulmaktadır.”açıklamasını yaptı.

PLA FİLAMENTE İHTİYACIMIZ VAR
“Covid-19 ile mücadelede sahip olduğumuz 3 boyutlu yazıcı potansiyeli ile Çankırı’daki sağlık çalışanlarımız için gönüllü olarak koruyucu siperli yüz siperi üretiyoruz.

Tıbbi müdahalede buluna personelin başta göz bölgesi olmak üzere yüzünü koruması için bir gözlüğe ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm yüzünü damlacıklara karşı korumak için bu dökümanda anlatılan yüz koruyucu maskeye (siperlik) ihtiyaç duyulmaktadır.

Çankırı TOBB Fen Lisesi 3D üretim laboratuvarlarında 3D yazıcılarla üretilip Çankırı’daki emniyet, hastane ve sağlık kuruluşunda çalışan kahramanlarımıza ücretsiz olarak ulaştırılmasını sağlayacağız.
Sizde bu kampanyaya üretim materyali (2.85mm ve 1.175 mm PLA filament) desteği ile katkıda bulunabilirsiniz.
İnternet üzerinden online olarak alabileceğiniz PLA Filamentleri okul adresimize gönderebilirsiniz.”


Çankırı İl Milli Müdürü Muammer Öztürk Yaran Haber’e açıklamada bulundu.

Öztürk yaptığı açıklamada “Çankırı Emniyet Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğüne okullarımızda üretilen yüz koruyucu maskeleri teslim ettik. Sağlık müdürlüğü, sağlık çalışanlarımızın uzun süreli kullanımlarda rahatsızlık vermemesi açısından sünger ilavesi talep ettiler. Kurumlarımızdan talep gelmesi halinde yüz koruyucu maskelerimizi kısa sürede teslim edebilecek durumdayız. Okullarımızdaki imkanları salgınla mücadelede destek olmak için seferber ediyoruz.” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.