BIST 100
13.804,21 -3,20%
DOLAR
43,8423 0,18%
EURO
51,6385 0,09%
GRAM ALTIN
7.041,51 0,06%
FAİZ
36,34 1,65%
GÜMÜŞ GRAM
110,68 0,27%
BITCOIN
66.768,00 -0,19%
GBP/TRY
59,0583 0,02%
EUR/USD
1,1774 0,01%
BRENT
72,01 2,36%
ÇEYREK ALTIN
11.512,87 0,06%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
1 °
  • ANASAYFA
  • Kurumlar
  • Dumansız Bir Gelecek İçin İrade Savaşçıları Ödüllendirildi

Dumansız Bir Gelecek İçin İrade Savaşçıları Ödüllendirildi

6

Çankırı’da Sigarayı Bırakan 12 Vatandaşa “İrade Beratı”

Çankırı’da 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında düzenlenen törende, sigarayı bırakarak sağlıklı bir yaşama adım atan 12 vatandaş başarı belgesiyle ödüllendirildi. Vali Hüseyin Çakırtaş, “Dumansız Çankırı” hedefiyle bağımlılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Valilik Birlik Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa; Çankırı Valisi Hüseyin Çakırtaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Emre Bulut, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı. Programda, Sigara Bırakma Polikliniklerinden destek alarak bağımlılıktan kurtulan 12 vatandaşa protokol üyeleri tarafından berat takdim edildi.

Sigarayı bırakarak örnek olan vatandaşlar; Umut İlyasoğlu, Melahat Öztaş, Aynur Özkan, Ayşegül Çördük, Satılmış Öztaş, Sebahattin Büyüközer, Aykut Gürleyen, Salih Karadeniz, Şahin Eraslan, Zülküf Erdoğan, Emrah Gülpınar ve Osman Yasin Aydoğan olarak açıklandı.

Minik Elif’ten Anlamlı Mesaj

Törenin en dikkat çeken anlarından biri ise programın en küçük katılımcısı Elif Hamlı’nın sigaranın zararlarını anlatan şiiri oldu. Minik Elif’in performansı salondakilerden büyük alkış aldı. Ayrıca sigara bırakma sürecinde vatandaşlara destek veren doktorlar Ayşegül Açıkgöz, Ziya Arıkan ve Mustafa Özdemir’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

“Mobil Hizmet Aracı Yolda”

Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Emre Bulut, sigara bırakmanın bireysel bir kazanım olmanın ötesinde toplumsal bir başarı olduğunu vurguladı. Çankırı’da halen 7 Sigara Bırakma Polikliniğinin hizmet verdiğini belirten Bulut, yakında devreye alınacak Mobil Hizmet Aracı ile daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Bulut, “Bugün bağımlılığı değil iradeyi, hastalığı değil sağlığı konuşuyoruz. ALO 171 hattı ve polikliniklerimizle vatandaşlarımızın yanındayız. Mobil aracımızla ulaşılmadık kimseyi bırakmayacağız” dedi.

Vali Çakırtaş’tan “Dumansız Çankırı” Vurgusu

Hayatı boyunca sigara kullanmadığını ifade eden Vali Hüseyin Çakırtaş ise bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekerek, “İnsanlar para vererek bağımlı oluyor. Biz devlet olarak vatandaşlarımızı bedava sigaradan kurtarmak için çaba harcıyoruz. Özellikle gençlerimizi korumak zorundayız. Bu yıl ‘Dumansız Çankırı’yı görmek istiyoruz” dedi.
Vali Çakırtaş, sigara kullanan vatandaşlara da çağrıda bulunarak, bağımlılık düzeyi ne olursa olsun bırakmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Program, başarı belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?