DOLAR32,5096% 0.13
EURO34,7406% 0.02
STERLIN40,5251% 0.15
FRANG35,6781% 0.21
ALTIN2.486,83% 1,00
BITCOIN2.052.125-0.268

11 milyon hedefine çok az kaldı!

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
11 milyon hedefine çok az kaldı!
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yanan arazilere yeniden hayat vermek ve gelecek nesillere daha yeşil bir doğa bırakmak için başlatılan Geleceğe Nefes Ol Kampanyasına katılım devam ediyor.

Bu kapsamda 11 Kasım’da saat 11:11’de 11 milyon ağaç toprakla buluşacak.
Peki Geleceğe Nefes Ol Kampanyası ne oluyor? Katılım nasıl sağlanır?
Geleceğe Nefes Ol Kampanyası ülkenin dört bir yanında büyük ilgi ile karşılandı. Fidan bağışında bulunanan binlerce kişi yaptığı bağışlara ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan katılım sertifikalarını sosyal ağlar aracılığı ile paylaşmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzmir ve Muğla ilçelerinde çıkan orman yangınlarda kül olan onlarca hektarı yeniden hayata geçirmek için yürüttüğü çalışma kapsamında 11 Kasım’da 81 ilde 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Gelecek nesillere daha yeşil bir doğa bırakmanın hedeflendiği kampanya her kesim tarafından oldukça beğeni kazandı.

Geleceğe Nefes Ol Kampanyasına geleceğenefes.com adresi üzerinden katılım sağlanabliyor. Vatandaşlar siteye girdiklerinde karşılarına çıkan arazi üzerinde doluluk oranına tam ulaşamayan illerde fidan sahiplenebiliyor. Sitede aynı zamanda fidan bağışında da bulunulabiliyor.

ÇOK SAYIDA ŞEHİR HEDEFE ULAŞTI
İstanbul, Kocaeli, Ankara, Yalova, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın Karabük, Kastamonu gibi birçok ilde hedeflenen fidan sayısına kısa süre içerisinde ulaşıldı.

“Geleceğe Nefes” seferberliğimize hoş geldiniz!

GELECEĞE NEFES OL KAMPANYASI

11 Kasım 2019’da saat 11:11’de 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluşuyor.

Sizler adına dikeceğimiz fidanları bu site üzerinden sanal olarak sahiplenebilmenizi istiyoruz. Sahiplendiğiniz fidanların dikim lokasyonu ile tören alanları farklı yerler olabilir.

Törenlerimize katılmak isterseniz, bulunduğunuz ilde yapılacak törenlerin lokasyonunu Tören Alanları bölümünden öğrenebilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı”

ÇANKIRI’DA AĞAÇ DİKME ALANLARI
1- Yapraklı Karaözü  Erozyon Kontrolü Sahası
2- Ilgaz Akçaören Suni Tensil Yanan Saha
3- Merkez Karaşeyh Erozyon Kontrolü Sahası

TÖREN ALANLARI İÇİN TIKLAYINIZ,

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.