DOLAR32,3840% -0.12
EURO34,7908% -0.06
STERLIN40,6519% -0.42
FRANG35,5634% -0.3
ALTIN2.411,83% -0,95
BITCOIN61.780,94-0.887

Doğu Türkistan’a DUÂ için Büyük Camide buluştular

Yayınlanma Tarihi : Google News
Doğu Türkistan’a DUÂ için Büyük Camide buluştular
reklam

Çankırı’da Kardeş Sivil Toplum Platformu üyeleri Doğu Türkistan’da yaşanan zulme karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Sabah namazından sonra Büyük Cami Avlusunda yapılan basın açıklamasına Çankırı İHH, Memur-Sen, Kızılay, Cihannuma, Tügva, Önder, Müsiad şubeleri katıldı.

Platform adına basın açıklamasını yapan İHH Çankırı Şube Başkanı Hasan Kale “ÇANKIRI KARDEŞ STK PLATFORMU olarak, bugün burada Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için toplanan siz değerli kardeşlerime şükranlarımızı sunuyor, bu davayı omuzlayan tüm Müslümanlara da Allah’tan yardım diliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Basın Açıklaması:
“Kıymetli kardeşlerim, değerli basın mensupları ve Çankırımızın duyarlı insanları
Bugün buraya Komünist Çin’in işgali altında bulunan Doğu Türkistan’da yaşayan din kardeşlerimize Zalim Çin devletinin yapmış olduğu vahşi zulmü ve katliamları protesto etmek, ayrıca özelde Doğu Türkistan genelde de tüm şehitlerimiz için okuduğumuz 18 hatmi şerifin duasını yapmak ve bir zamanlar tüm dünyaya adalet dağıtan ecdadımızın yaptırdığı Ulu camimizin avlusundan , her zaman Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan etmek için toplandık.

Doğu Türkistan 70 yıldır Çin işgali altında yaşayan bir İslam yurdudur. İşgalle birlikte başlayan zulüm ve işkenceler sürekli yeni bir boyut kazanarak devam etmektedir. Doğu Türkistan tıpkı Filistin, Arakan, Keşmir gibi hiçbir zaman zulmün eksik olmadığı bir İslam coğrafyasıdır. Zaman zaman işkencenin şekli değişmekte fakat mahiyeti ve hedefi değişmemektedir.
İslami kimlikleri yok edilmek istenen Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz Çin Faşizmince uygulanan sistematik işkence yöntemleriyle karşı karşıyalar.
Bölgede halen 1 milyondan fazla Uygur “eğitim kampı” adı altında kurulan toplama kamplarında tutulmakta, burada insanların inançlarına aykırı dahi olsa zorla ideolojik eğitimler verilmekte ve potansiyel tehdit olarak görülenler cezalandırılmaktadır.
Son birkaç yıldır yapılan bir uygulama ile Uygurların evlerine yönelik zorunlu ziyaretler, gerekçesiz baskınlar ve Uygur-Çinli zorunlu akraba olma uygulamaları insanları ürkütmektedir. Toplama kamplarına alınmış olan aile bireyleri yerine Çinli insanlar yerleştirilmesi, Uygur toplumunun değerlerini tehdit eden bur uygulamaya dönüşmüş durumdadır.
Çok sayıda Uygur Aydını ve Kanaat Önderi haksız yere tutuklu bulunuyor. Bunların bir bölümü ya hapiste iken yada bırakıldıktan hemen sonra hayatını kaybetmiştir. Sadece insanların yaşamına değil, kültürlerine yönelik ihlaller de dikkat çekmektedir. Birçoğu Uygur kültürünü ve dini eserlerini ihtiva eden 730 çeşit kitap ya yasaklanmış yada yok edilmiştir. 100’den fazla web sitesi kapatılmış ve yöneticileri tutuklanmıştır.
Bugün Doğu Türkistan’da Müslümanlar zaten işgal altındaki yurtlarında tam bir esarete mahkûm edilmek istenmektedir. En ufak bir direnişin, Müslümanca yaşama çabasının karşılığı şiddet, işkence ve ölümdür.
Çin’in Doğu Türkistan’da getirdiği yasaklar ve uyguladığı ağır cezalar sonucu Doğu Türkistan dünyanın en büyük açık hava cezaevine dönüşmüştür.
Çin zindanlarında 350 bin Müslümanın bulunduğu tahmin ediliyor. Yalnızca Müslüman oldukları için hapse atılan Uygurlu kardeşlerimiz kötü şartlar ve çeşitli işkenceler altındadır. Hapse atılan Uygurlulardan sağlıklı bir haber dahi alabilmek imkânsız hale gelmiştir.
Batı her zaman olduğu gibi Doğu Türkistan’ın üzerindeki baskılar her geçen gün artarken yaşanan zulümler karşısın da 3 maymunu oynamaktadır.
Daha önce Tibet’te yapılan zulümleri kendi çıkarları için kullanan yine kendi çıkarları için müslüman memleketlerini yerli piyonları marifetiyle kan gölüne çeviren, Doğu Türkistan halkına yapılan zulmü yıllardır görmeyen ve bugün birdenbire Doğu Türkistan haklarının savunucusu ve havarisi kesilen Büyük Şeytan ABD ve Avrupa Birliği’nin davranışı şovdan öteye geçmemektedir.
Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin gözü ve kulağı Türkiye’dedir. Türkiyeli kardeşlerinden başka acılarını paylaşan ve acılarını sona erdirmek isteyen başka bir kimse yoktur.
Zulmeden gerek Batılı Emperyalistler olsun gerekse Doğulu Komünistler olsun acının rengi hiç değişmiyor. İşgal edilen topraklar yine Müslüman toprağı, akan kan yine Müslüman kanıdır.
Yeryüzü Müstekbirlerinin yaptığı zulümlere son vermek için yeniden ümmet bilincini kuşanmalıyız.
Müslümanlar olarak şuna inanıyoruz: topraklarımızın özgürleşmesi ancak zihinlerimizdeki ve ruhlarımızdaki prangaları parçalamamızla mümkün olacaktır. Coğrafyamızı bölen sınırları önce gönüllerimizde ve zihinlerimizde ortadan kaldırmalıyız. Doğu Türkistan meselesi bizim meselemizdir. Bunu böyle kabul etmek zorundayız. Herhangi bir devletin iç sorunu olarak görüp uzaktan seyredeceğimiz, sesimizi çıkarmadan olup biteni sineye çekeceğimiz bir durum söz konusu değildir.
Ortada büyük bir zulüm, soykırım ve insanlık suçu vardır. Bu zulme ve soykırıma maruz kalanlar da bizim kardeşlerimizdir, BİZİZ.
Kimse bizden sessiz kalmamızı, sakin olmamızı beklemesin. Engel olamadığımız bu zulmü tüm dünyaya haykırmaktan bile geri duracaksak biz önce kendimizi bu duyarsızlık bataklığından kurtarmak için çabalayalım.
Arakan’dan Doğu Türkistan’a, Filistin’den Yemene, Suriye’den Afganistan’a kadar yaşanan acılara engel olmak için her şeyden önce topluca Allah’ın ipine sımsıkı sarılmalıyız.
Bu gün belki adalet elimiz Çin zulmüne engel olamıyor; ancak gün gelecek adalet elimiz tüm yeryüzü mazlumlarına uzanacak ve zulmün yeryüzündeki hükümranlığı yıkılacaktır.
Unutmayalım ki hepimiz gücümüzün yettiğini yapmakla sorumluyuz. Yaptıklarımızın hesabını vereceğimiz gibi yapmamız gerekirken yapmadıklarımızın da hesabını vereceğiz.

Ve Biz Biliyoruz ki! Galip gelecek olan Allah’tır ve İstikbal İslam’ındır.

Yaşasın Doğu Türkistan!
Yaşasın İslam Milletinin Kardeşliği!

ÇANKIRI KARDEŞ STK PLATFORMU olarak, bugün burada Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz için toplanan siz değerli kardeşlerime şükranlarımızı sunuyor, bu davayı omuzlayan tüm Müslümanlara da Allah’tan yardım diliyoruz.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.