BIST 100
13.292,93 -1,55%
DOLAR
47,5251 0,14%
EURO
54,7681 -0,01%
GRAM ALTIN
6.236,49 -0,34%
FAİZ
42,00 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
89,22 -0,90%
BITCOIN
64.157,00 -0,86%
GBP/TRY
63,9670 -0,03%
EUR/USD
1,1516 -0,10%
BRENT
87,59 -1,62%
ÇEYREK ALTIN
10.196,65 -0,34%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
20 °
  • ANASAYFA
  • Yaşam
  • Antalya’da ölü caretta caretta sahile vurdu – Birlik Haber Ajansı

Antalya’da ölü caretta caretta sahile vurdu – Birlik Haber Ajansı

samet222-kopya-kopya-kopya-kopya-56.jpg

ANTALYA-BHA

Antalya'da sahilde yürüyüş yapan vatandaşlar, kıyıya vurmuş haldeki deniz kaplumbağasını fark ederek durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelen Serik Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ekipleri, sahilde yaptığı inceleme sonucu caretta carettanın hayatını kaybettiğini tespit etti. Ölü caretta caretta, gerekli incelemelerin ardından belediye ekipleri tarafından sahilden alınarak götürüldü.

Nesli Tehlike Altında

Caretta carettalar, Akdeniz sahillerinde yumurtlayan ve dünya genelinde nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan deniz kaplumbağaları arasında yer alıyor. Özellikle Boğazkent ve Belek gibi bölgeler, bu canlıların doğal üreme alanları arasında bulunuyor.

Uzmanlar, caretta carettaların yaşam alanlarının korunması gerektiğini ve özellikle yaz aylarında sahillerde alınacak önlemlerin büyük önem taşıdığını vurguluyor. Sahillerdeki ışık kirliliği, deniz kirliliği ve bilinçsiz insan müdahaleleri, bu canlıların yaşamını doğrudan tehdit ediyor.



AK Parti heyetinden Serik ilçe başkanlığına ziyaret

AK Parti heyetinden Serik ilçe başkanlığına ziyaret

Vatandaşlara Çağrı

Yetkililer, sahillerde karşılaşılan deniz canlılarıyla ilgili durumların en kısa sürede ilgili kurumlara bildirilmesini ve bu canlılara müdahale edilmemesini öneriyor. Vatandaşlardan, özellikle nesli tehlike altındaki türler söz konusu olduğunda daha duyarlı olmaları bekleniyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.