DOLAR32,5889% 0.35
EURO34,7978% 0.17
STERLIN40,6424% 0.1
FRANG35,8743% 0.75
ALTIN2.499,76% 0,61
BITCOIN2.112.2184.904

Astarlızâde Hilmi Efendi Anıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Astarlızâde Hilmi Efendi Anıldı
reklam

Çankırı Belediyesi, Çankırı’nın manevi önderlerinden Astarlızade Hilmi Efendi ve gelini Hacı Sabiha Anne’yi anma programı düzenledi. Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anma programı; Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından manevi önderler ve şehitlerimiz için yapılan hatim duası ile son buldu.

Belediye tarafından organize edilen “Astarlızade Hilmi Efendi ve Hacı Sabiha Anne Anma Programı” kapsamında Astarlızade Hilmi Efendi’nin ölümünün 58. yıldönümü ile gelini Hacı Sabiha Anne’nin ise 10. yıldönümünde anıldı.

Program, manevi önderlerin hayat hikâyelerinin yer aldığı sinevizyon gösterisinin ardından Belediye bünyesinde ney eğitimi alan öğrencilerin ney dinletisi ile devam etti.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Hilmi Efendi’nin torunu Hilmi Astarlı ise annesi Sabiha Anne ve dedesi ile birlikte yaşadığı anılarından bahsederek, annesinin ve dedesinin isimlerinin Çankırı’da yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Astarlı, onlardan öğrendikleri güzellikleri yeni nesillere aktarma gayreti içinde olduklarını belirterek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ise yaptığı konuşmada “Bugün bizleri burada bir araya getiren ve onları unutulmaz kılan şeyin ne olduğunu anlamak, gerçekte onların kültürümüze kattığı değeri ve öğretilerini anlamakla aynı şey. Bir tarafta; kendisini birçok alanda yetiştirerek bir şehrin hafızası olmuş Hilmi Efendi ve diğer tarafta Çankırılı kadınlara rol model olarak bir şehrin annesi olmuş Sabiha Anne… Sonuçta; bir coğrafyanın gönlünde taht kurmak var.” dedi.
Esen, kendilerine düşen görevin ise hatıralarımızda ve gönüllerimizde etkisini canlı tuttuğumuz bu manevi özü, yeni nesillerin de tanımasını ve anlamasını sağlamaya çalışmak olduğunu ifade etti.

Anma programı, katılımcıların anılarını anlatması, Astarlızade Hilmi Efendi ve Hacı Sabiha Anne’nin fotoğraflarından oluşan sergi ve ikram ile son buldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.