DOLAR32,3786% 0.16
EURO34,9653% -0.34
STERLIN40,9761% 0.21
FRANG35,9171% 0.13
ALTIN2.325,61% 0,22
BITCOIN2.263.167-1.161

Bakanı Ersoy, Karaelmas Ekspresi ile Çankırı’ya geldi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bakanı Ersoy, Karaelmas Ekspresi ile Çankırı’ya geldi
reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, yeniden seferlere başlayacak olan Karaelmas Ekspresi ile Çankırı’ya geldi.

Bakan ERSOY’u Çankırı Tren Garında Vali Abdullah AYAZ, AK Parti Grup Başkan Vekili, Çankırı Milletvekili Av.Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, Çankırı Milletvekili Salim ÇİVİTCİOĞLU,

Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir ÇELİK ve diğer protokol mensupları tarafından karşıladı.

YERALTI TUZ ŞEHRİNİ ZİYARET ETTİ
Karşılamanın ardından Bakan ERSOY ve beraberindekiler 5 bin yıllık tarihi Tuz Mağarası’nı ziyaret etti. Çankırı Belediyesi tarafından düzenleme çalışmalarının devam ettiği Tuz Mağarasında Ethem Yenigürbüz sunumu ile incelemelerde bulunan Bakan Mehmet Nuri ERSOY ardından Karaelmas Ekspresi ile Çerkeş ilçesine hareket etti.

Çerkeş’te çeşitli incelemelerde bulunan Bakan ERSOY ilk olarak Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çerkeş Belediyesi işbirliğiyle restorasyonu devam eden Işıklar Konağında incelemelerde bulundu. Daha sonra 4. Murat Cami ve tarihi Sultan Murad hamamını inceleyen Bakan ERSOY son olarak Çerkeş Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Bakan Mehmet Nuri ERSOY temel atma töreninin ardından Karaelmas Ekspresiyle Karabük’ün Eskipazar ilçesine hareket etti.

Ziyaret ve incelemelerde Bakan ERSOY’a Vali AYAZ ve diğer protokol mensuplarının yanı sıra Çerkeş Kaymakamı Osman BEYAZYILDIZ, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan SOPACI, Şabanözü Belediye Başkanı Faik ÖZCAN, Saçak Belediye Başkanı Ramazan YARIM eşlik etti.