hava 16° Bulutlu
DOLAR 27,3861 % % 0.25
EURO 29,0664 % % -0.07
GRAM ALTIN 1.627,65 % % -0,90
ÇEYREK A. 2.661,20 % % -0,90
BITCOIN 747.881 % 0.325
SON DAKİKA
Google News

Barış Pınarı Harekatı’na 5 gün ara verildi

Son Güncelleme :

17 Ekim 2019 - 22:57

Barış Pınarı Harekatı’na 5 gün ara verildi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in ABD ve Türkiye’nin Suriye’de ateşkes için anlaştığını duyurmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu bir ateşkes değildir” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Bugünkü müzakerelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli liderliği sonucunda istediklerimizi aldık.” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu bu durumun bir ateşkes olmadığını söyleyerek, “Barış Pınarı Harekatı durdu demiyoruz, sadece 5 günlük bir ara veriyoruz. O süreçte YPG’nin bölgeden çekilmesini bekliyoruz. Ayrıca ellerindeki silahlarının alınması, mevzilerinin kullanılamaz hale gelmesi gerekiyor” dedi.

Çavuşoğlu, operasyonun durdurulması için teröristlerin bölgeden tamamen çekilmesinin şart olduğunu belirtti.

YORUM ALANI

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.