DOLAR32,5900% 0.34
EURO34,8687% 0.36
STERLIN40,6316% 0.06
FRANG35,8626% 0.71
ALTIN2.507,65% 0,93
BITCOIN2.125.5441.805

Başkan Esen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Esen’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
reklam

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Sürdürülebilir bir eğitimin mihenk taşının öğretmenler olduğunu ifade eden Başkan Esen, Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ederken yeni nesli de öğretmenlere emanet etmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğin eğitimi’ için çağın şartlarına uygun yeni beceriler ile donatılmış öğretmenler yetiştirmek, malzemesi insan olan bir meslek için elzemdir. Bu sonuç ise ancak milli eğitimin daha da güçlendirilmesi ile mümkün olabilir. Böylesi saygın ve yüce bir mesleği icra eden öğretmenlerimizin maddi ve manevi olarak huzur duyması, toplum içerisinde sosyal statüsünün her daim yüksek tutulması önemlidir. Zira öğretmenlerimiz, bir ülkenin üretim mekanizmalarıdır. Düşünen, geleceği sorgulayan ve yön veren beyinler üretir, milli değerler ve evrensel değerler arasında bütünleyici bir köprü kurarak şekillendirir. Özellikle pandemi sürecinde yaşantımıza verdiğimiz ‘es’ler, öğretmenlerimizin yaptığı işin önemini ve sağladığı faydayı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu süreç çocuklarımızın, en az bizim kadar öğretmenlerimizin de çocukları olduğunu göstermiştir. Tüm öğretmenlerimize verdikleri emekten ve gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum.

Başöğretmen Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedeflerde yürümeye and içen öğretmenlerimizin dünyayı değiştirebilecek öğrenciler yetiştirerek geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, şehit olmuş ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, emekli öğretmenlerimize aileleri ile birlikte sağlıklı günler ve görevleri başında olan öğretmenlerimize de başarılar diliyorum. Cumhuriyetimizin istediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek dileği ile..”

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.