DOLAR32,5674% 0.06
EURO34,8749% 0
STERLIN40,5704% 0.11
FRANG35,6408% -0.16
ALTIN2.435,42% 0,22
BITCOIN66.754,000.663

Boris Jhonson Elçisini Gönderdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Boris Jhonson Elçisini Gönderdi
reklam

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, İngiltere Başbakanı Boris Jhonson’u Çankırı’ya davet eden Rektör Ayrancı’yı ziyaret için Çankırı’ya geldi.

İlk olarak Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş`ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Dominick Chilcott, burada Çankırı hakkında Vali Aktaş`tan bilgi aldı.

Chilcott daha sonra Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı`yı ziyaret etti.
Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğrencileri tarafından yapılan “Barış Güvercini” heykelleri hediye edildi.

Çankırı`da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Chilcott, “Hem görevim hem de kişisel ilgim nedeniyle bulunduğum ülkelerin farklı şehirlerini gezmeyi seviyorum. Türkiye’nin de pek çok şehrini gördüm. Şimdiye kadar göremediğim şehirleri de fırsat buldukça ziyaret etmeye çalışıyorum. Çankırı da bu şehirlerden biri. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çankırı Anadolu’dur. Anadolu’nun ortasında, tuz mağaraları ve Ilgaz dağı gibi zenginlikleri ile turizm yönünden de ilgi çekici bir merkezdir. Ayrıca birkaç ay önce beni ziyaret eden Prof. Dr. Hasan Ayrancı’ya iadeyi ziyarette bulundum. Fakat bildiğiniz gibi Çankırı’nın önemli bir özelliği daha var. Çankırı’nın Kalfat Köyü, Başbakanımız Boris Johnson’ın baba tarafından dedelerinin memleketi. Açıkçası bu durumda Çankırı’yı ziyaret isteğimi artıran etkenlerden biri oldu. Sayın Rektör bu ziyarette, Boris Johnson’un baba tarafından dedelerinin Kalfat’ta yaşadığı evin bir tablosunu başbakanımıza iletilmek üzere bize sunmuştu. O evi bugün gözlerimle görmek de çok ilginç bir deneyim olacak.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.