DOLAR32,4795% -0.2
EURO34,9420% 0.29
STERLIN40,7419% 0.36
FRANG35,6102% 0.13
ALTIN2.436,43% 0,55
BITCOIN64.926,821.231

ÇAKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Kuruldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
ÇAKÜ Teknoloji Transfer Ofisi Kuruldu
reklam

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Anonim Şirketi, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası’nda 11 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilen ve Çankırı Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün de katıldığı toplantı ile resmen kuruldu.

ÇAKÜ, 2019 yılında kurulan teknokent şirketinin ardından 11 Kasım’da TTO’nun da kurulduğunu açıkladı. Açıklamada TTO’nun üniversite-sanayi işbirliğini sağlayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili ÇAKÜ web sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

‘’Daha önce YÖK-Yükseköğretim Proje Geliştirme ve Destekleme Daire Başkanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının girişimleri ile üniversiteler, üniversite, kamu ve sanayi hatta toplumsal organizasyonların, iş birliği ve ortak projelerin geliştirilmesi amacı doğrultusunda teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) adı altında şirketler kurması kararlaştırılmıştı. Teknokent bünyesinde firmalar bulunmakta ve bu firmalar Türkiye`nin kümelenme faaliyeti alanında inovatif girişimcilik faaliyetlerini sürdürmekte iken Teknoloji Transfer Ofisleri ise Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı bu firmaların üniversitelerin katkısı ile çözülebilecek ihtiyaçları ile ilgili duyurularının üniversitelerdeki ilgili öğretim üyelerine iletilmesinin sağlayan önemli bir arayüz olarak faaliyetlerini istanbul escort sürdürmektedir.

ÇAKÜ teknokent Şirketi 2019 yılı içerisinde kurulmuştu. TTO şirketi ise bugün itibari ile faaliyetlerine başladı. ÇAKÜ TTO şirketi, farklı ölçeklerdeki firmaların teknik ihtiyaçlarını, Ar-Ge, inovasyon faaliyetlerini yönlendirerek, üniversitedeki araştırmacı ile gerekli bilgi birikimini paylaşılması gibi kısacası üniversite-sanayi arasındaki eşleşme ve işbirliğinin sağlayacaktır. Ayrıca, üniversitemizdeki araştırmacıların proje fikirlerini hayata geçirmesinde ve bu fikirlerin uygun fon programlarına yönlendirilmesi aşamasında faaliyetlerini yürütecektir.’’

Rektör Ayrancı: Ar-Ge ve İnovasyon Yürütecek

ÇAKÜ Rektörü Hasan Ayrancı, TTO’nun kurulumuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; ‘’Çankırı Karatekin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Anonim Şirketini kurduk. Teknokentten sonra artık ÇAKÜ TTO, Yükseköğretim Kurulu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda üniversite-sanayi arasında eşleşme, işbirliği, Ar-Ge, teknik ihtiyaçlar ve inovasyon yürütecek’’ ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.