DOLAR32,5889% 0.32
EURO34,8302% 0.22
STERLIN40,4964% -0.29
FRANG35,8330% 0.62
ALTIN2.515,07% 1,23
BITCOIN2.114.9111.772

Çankırı Küpecik Peyniri’nin Örnek Üretimi İçin Protokol İmzalandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı Küpecik Peyniri’nin Örnek Üretimi İçin Protokol İmzalandı
reklam

Çankırı Belediyesi, coğrafi işaret başvurusu yaptığı ürünlerden birisi olan Çankırı Küpecik Peyniri’nin üretimi için protokol imzaladı.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İdris Yorulmaz arasında imzalanan protokol kapsamında yöresel bir ürün olan Küpecik Peyniri’nin yapım aşamalarına uygun olarak örnek üretiminin gerçekleştirileceği bildirildi.

Çankırı’nın yemek ve sofra kültüründe önemli bir yeri olan “Çankırı Küpecik Peyniri” için Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurusunda bulunan ve başvurusu inceleme aşamasında olan Çankırı Belediyesi, yöresel Küpecik Peyniri’nin ayırt edici özelliklerine uygun olarak üretilmesi ve tanıtılması için kolları sıvadı. Önemli bir protokole imza atan Belediye, Küpecik Peyniri için ihtiyaç duyulan ham maddeyi Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üretim merkezinden temin edecek. Peynir üretim aşamaları için lisenin peynir üretim atölyesi ve soğuk hava depoları kullanılacak. Yöresel Küpecik Peyniri’nin yapım aşamaları ise Çankırı Belediyesi ile Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden ilgili personeller tarafından yürütülecek.

Başkan Esen, imzalanan protokol kapsamında Çankırı’nın yöresel ürünlerinden Küpecik Peyniri için önemli bir adım attıklarını söyleyerek “Çankırı ile özdeşleşmiş ürünlerimizi, yöremize özgü ham maddeleri kullanarak ve geleneksel bir üretim sürecinden geçirerek tanıtmak istiyoruz. Zihinde ve damakta güzel lezzetler bırakan yöresel ürünlerimize sahip çıkmak, nesillerimize aktarmak ve diğer yöre, şehir ve hatta ülkeleri de bu eşsiz ürünlerle tanıştırmayı amaçlıyoruz. Öz kimliğe bağlılığı önde tutan bir anlayış ile ürünlerimizi aslına uygun olarak korumayı ve yaygınlaştırmayı, bu toprakların bereketini yine kendi gelişimi ve kimliği için kullanmayı önemsiyoruz. Küpecik Peyniri’mizi de örnek üretiminden sonra Türk Patent ve Marka Kurumundan alacağımız sonuç ile birlikte peynirimizin seri üretimine geçmeyi arzuluyoruz. Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.