DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.974,31-1.419

Çankırı Şehitler Müzesi Kuruluyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı Şehitler Müzesi Kuruluyor
reklam

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı Şubesine tahsis edilen, Çankırı Şehitler Müzesi, 3 Kasım 2022 tarihinde Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlandı.

Çankırı Şehitler Müzesi hakkında açıklama yapan Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Çankırı Şube Başkanı Mehmet Uçar yaptığı basın açıklamasında “Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı Şubesi olarak şehitlik ve gazilik kavramlarını sıcak tutmak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemizin içindeki ve dışındaki hainlere karşı bir ve beraber olmak için çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz.” açıklamasına yer verdi.

Şube Başkanı Mehmet Uçar’ın Basın Açıklaması
Vakfımız, Türk Vatanı ve Milletinin ebedi varlığını ve Yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla, Şehitlik ve Gazilik kavramlarının saygınlığını ve kutsallığını canlı tutmak ve yeni nesillere aşılamak hedefiyle hizmet vermektedir. Devlet-Millet bütünleşmesi kapsamında milli ve manevi değerlere yönelik çalışmalarımızı genişletmek ve büyütmek için gayret göstermektedir.

Ülkemiz genelinde en çok şehit ve gazinin verildiği ilimiz Çankırı’nın istatiksel olarak öne çıktığı görülmektir. Bu amaç doğrultusunda Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı Şubesi olarak şehitlik ve gazilik kavramlarını sıcak tutmak, gelecek nesillere aktarmak ve ülkemizin içindeki ve dışındaki hainlere karşı bir ve beraber olmak için çalışmalar yapmayı hedeflemekteyiz.

5393 sayılı belediye kanununun 15,18 ve 75. Maddeleri 08.03.2021 tarih ve 65 no’lu Belediye Meclisi kararı gereğince Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çankırı şubemize, Recep Tayyip Erdoğan parkında yer tahsisi yapılmıştır. Bahse konu yerde Çankırı Şehitler Müzesi Kurulacaktır. Çankırı belediye meclisimize, İsmail Hakkı Esen başkanımıza ayrıca bizlere her türlü desteği vereceğini ileten Valimiz Abdullah Ayaz’a ve Milletvekilimiz Salim Çivitçioğlu’na Şehit ve Gazi ailelerimiz adına çok teşekkür ederiz.

Şehitler Müzesinde Şehit ve Gazilerimize ait tarihi bilgi, belgeler, şehitlerimizin ve gazilerimizin (hayatta olanlar da dahil) fotoğrafları, eşyaları ve anıları bulunacaktır. Asıl sahibi aziz Şehit ve Gazilerimiz olan bu güzel eser için tüm şehit ve gazi ailelerimizin bu konuda desteğini bekliyoruz.

Takdir edersiniz ki, Devletimizin ve milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin geleceği ve yükselmesi ancak milli ve manevi değerlerin korunması ve bu değerlerin yeni nesillere aktarılması ile mümkündür. Ülkemizin bekası ve ilelebet payidar olabilmesi ve bu hizmetleri daha iyi yapabilmesi için sizlerin desteği ve sahip çıkması çok önemlidir.”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.