DOLAR32,5858% 0.33
EURO34,8079% 0.19
STERLIN40,4679% -0.34
FRANG35,8517% 0.67
ALTIN2.507,62% 0,93
BITCOIN2.127.6822.514

Çankırı Yeşilay, Çerkeş SYDV ile Protokol İmzaladı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Çankırı Yeşilay, Çerkeş SYDV ile Protokol İmzaladı
reklam

Çerkeş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan projenin lansman ve bilgilendirme toplantısı Çerkeş Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Bağımlılıkla Mücadele Projesi kapsamında bağımlılıkla mücadeleyi desteklemek üzere Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile işbirliği protokolü hayata geçirilerek, günümüzde 5 çeşit olarak sınıflandırılan madde, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile mücadele eden vatandaşlarımızı destekleyerek yeniden toplumsal entegrasyonlarının sağlanması amaçlanıyor.

Rehabilite olmak isteyen vatandaşlarımızın YEŞİLAY Dayanışma Merkezlerine (YEDAM) ulaşımı ve bu süre zarfında destek duydukları maddi destek Çerkeş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.

Danışanların rehabilite sürelerinin daha verimli geçmesi , kayma eğiliminin (yeniden bağımlılık durumu) azaltılması projenin ana hedefini oluşturuyor.

Proje Lansmanında Vakıf Müdürü Atakan Dalaslan tarafından projenin tanıtımının sunulmasının ardından, söz alan Çankırı Yeşilay Şube Yöneticisi Şevket Koç “Çankırı Yeşilay Şubesi olarak, Bağımlılıklara Yönelik Koruma, Önleme ve Rehabilitasyon alanında faaliyet göstermek üzere yaklaşık 1,5 yıl önce ilimizde kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezimiz ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Burada da Çerkeş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve YEDAM arasındaki protokol ile bahçeşehir escort bağımlılıkla mücadele konusunda Çankırı’da örnek bir proje gerçekleştirilmiş olacak. Çerkeş SYDV yöneticilerini proje için tebrik ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Daha sonra Çankırı YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Sıla Duran’nın ayrıntılı YEDAM Faaliyet sunumu gerçekleştirildi.

Çerkeş Kaymakamı Emir Osman BULGURLU “Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunanlar ile proje paydaşlarına teşekkür ediyorum, ülkemizde bir ilk olarak SYDV ve YEŞİLAY arasındaki eşgüdümü sağlayan bu projenin ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yeşilay Çankırı Şubesince hediye takdiminin ardından program sona erdi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.