
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, Çankırı dahil 8 il için yüksek sıcaklık ve orman yangını uyarısında bulundu. 19 Temmuz 2025 Cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerine çıkacağı belirtildi.
🌡️ Çankırı’da hava sıcaklığı 38 dereceye ulaşacak!
Nem oranının düşmesiyle birlikte yangın riski en üst seviyeye çıktı. Yetkililer, vatandaşları açık alanda ateş yakmamaları, izmarit atmamaları ve anız yakmamaları konusunda uyardı.
🌲 Çankırı, Türkiye’nin doğal orman zenginliğinin merkezinde
Türkiye’nin yüzölçümünün %14’üne karşılık gelen ormanlık alanın önemli bir kısmı, Çankırı başta olmak üzere Batı Karadeniz illerinde bulunuyor. Çankırı ormanları, sadece doğal zenginlik değil, aynı zamanda su kaynaklarının düzenlenmesi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve ekoturizm açısından da hayati öneme sahip.
Batı Karadeniz ormanları, Avrupa’nın bile en önemli doğal ormanları arasında sayılırken; kayın, meşe, göknar, gürgen gibi yaşlı ve karışık türler, Çankırı’nın yeşil dokusunu oluşturuyor.
🔴 Vatandaşlara çağrı:
Yangın riski yüksek!
Çankırı’yı birlikte koruyalım.
