DOLAR32,5163% -0.1
EURO34,7959% -0.22
STERLIN40,4743% -0.12
FRANG35,5896% -0.31
ALTIN2.440,50% 0,43
BITCOIN65.160,01-2.487

Çankırılı Aşçılar Antalya Fuarı’na katıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırılı Aşçılar Antalya Fuarı’na katıldı
reklam

Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Eren, Ahmet Çağlar, dernek üyeleri Hüseyin Araç, Ahmet Uçar, Nuray Pulat, İsa Türk ve öğrenciler Semih Kaleli, Muhammed Ali Karataş ve Ahmetcan Esenlikci 15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar merkezinde yapılan “YAŞASIN ANADOLU 3.Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması” ve fuarına katıldılar.

Çankırı’ya özgü ürünler ile fuara katılan Çankırılı Aşçılar 3 gün süre ile çeşitli etkinliklere katıldılar. İlk gün Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü öğrencileri Üniversiteler arası yemek yapma yarışmasına katılarak bronz madalya kazandılar.

Fuar ile ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Hayrettin Karaoğlu şunları ifade etti: Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği olarak 15-18 Ocak 2020 tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar merkezinde yapılan ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) tarafından düzenlenen “YAŞASIN ANADOLU 3.Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışması ve Fuarına” Çankırı’mızı temsilen Çankırı Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen’in destekleri ile katıldık. Fuarın ilk gününde Çankırı Yöresel Ürünlerinin sergilendiği iki tane stant açtık. Ürünlerimiz büyük ilgi gördü özellikle Kaya Tuzu, Ekmek çeşitleri, yumurta tatlısı, Helva ve diğer yöresel ev ürünlerimizin tadına bakan fuar ziyaretçileri ve çeşitli illerden gelen aşçılar çok beğendiklerini ifade ederken çeşitli siparişlerde verdiler. Karatekin Üniversitemiz öğrencileri de yemek yapma yarışmasına katılarak Türkiye Üçüncüsü olarak Bronz Madalya aldılar.

Fuarda Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) genel başkanı Zeki Açıköz, Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) Başkanı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) genel başkan vekili Mustafa Erol ve TAFED yönetim kurulu üyeleri ile de birer toplantı yaparak ileri tarihlerde yapılacak olan faaliyetler hakkında istişarelerde bulunduk.

Fuarın üçüncü gününde yapılan aşçılar yarışmasından derneğimi temsilen Jüri üyeliği yaptım. Fuar süresince, Ankara, Alanya, Çukurova, Antalya ve birçok ilimizin aşçılar dernek başkanları ve üyeleri ile istişareler yaptık. Fuarda büyük bir stant açan Kromlüks Şirketler Grubu sahibi Mustafa Çelikten beyi ziyaret ederek bir süre sohbet ettik ve sonuç olarak Çankırılı aşçılar olarak ilimizi en güzel şekilde temsil ettik. Bizlere bu fuarda desteklerini esirgemeyen Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Başkan Yardımcısı İhsan Bostan, Eldivan Belediye Başkanı Mustafa Lafçı, Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür Turizm Müdürü M.Kemal Karatatar, Dostlar A.S Bahattin Paker, Manav Ünal Delil, Helvacioglu Mustafa Helvacıoğlu, Safir ve Salti Tuz fabrikalarına teşekkür ederiz dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.