DOLAR32,5979% 0.25
EURO34,7821% 0.32
STERLIN40,3056% 0.36
FRANG35,7472% 0.27
ALTIN2.404,68% -1,16
BITCOIN66.048,010.246

Çerkeş’e Başarılı ve Tecrübeli Kaymakam

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çerkeş’e Başarılı ve Tecrübeli Kaymakam
reklam

Görev yaptığı yerlerde farklı hizmet uygulamaları ve başarıları ile dikkat çeken, aynı zamanda 98. Dönem Kaymakamlık Kursunu Birincilikle bitiren Ömer Faruk Çelik, son kararname ile Çerkeş Kaymakamı olarak atandı.

Çerkeş’ten önce uzun tarihi ve dünyanın ilk üniversitesine sahip olması yönleriyle bilinen Harran ilçesinde 3 yıl başarı ile görev yapan Kaymakam Çelik, yürüttüğü projelerle ilçenin tarih ve gastronomi alanında dünya sahnesine çıkmasını sağladı.

Önceki hafta yayınlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile birçok ilçenin Kaymakamı değişti. Çankırı’dan da 6 kaymakamın tayini başka ilçelere çıktı.

Çerkeş Kaymakamı Zikri Şahin Kırşehir Vali Yardımcılığı görevine atanırken, yerine Şanlıurfa Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’in ataması yapıldı. Eylül 2017 tarihinden itibaren Harran Kaymakamlığı görevinde bulunan Çelik, yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken bir devlet adamı.

Turizm, Tanıtım, İstihdam ve Eğitim konularına özel önem verdiği öğrenilen Kaymakam Çelik’in Çerkeş’te de güzel çalışmalara imza atması bekleniyor.

Dünyanın ilk üniversitesine sahip yer olarak bilinen Harran’ın ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılması için projeler hayata geçiren Çelik, Gastoronomi konusunda da ciddi çalışmalar yapmış ve ilçeye Gastronomi merkezi kurmuş bir isim.

Gastronomi merkezine dünyaca ünlü şefleri getiren Çelik, Harran Mutfağının tanıtımına önemli katkılar sunmuş.

Bazda Mağaralarını Turizme kazandıran Kaymakam Çelik, Ulu Camii’nin restore edilmesi ve Dünyanın ilk üniversitesinin kalıntılarının aydınlatılması projesini de hayata geçirerek ilçenin tarihi yönünün daha da ön plana çıkmasını sağlamış. İşsizlik oranının yüksek olduğu ilçede çeşitli kurslar açtırarak özellikle kadınların meslek sahibi olması için projeler yürütmüş ve atölyeler açarak hizmete almış.

Kaymakam Çelik ayrıca Harran’ın sembolü olan kümbet evler mimarisi ile bir otel kurup hem ilçenin otel ihtiyacını karşılamış hem de istihdama katkı sağlamış.

Dün itibari ile Harran’dan ayrılan Kaymakam Ömer Faruk Çelik’in Pazartesi Çerkeş’e gelerek göreve başlayacağı öğrenildi. Harranlı vatandaşlar sosyal medya hesaplarında yayınladıkları mesajlarla ilçelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Kaymakam Çelik’e teşekkür ederken, yeni görev yerinde başarı dileklerini ilettiler.

Ömer Faruk Çelik Kimdir?
1986 Yılında Burdur’un Altınyayla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Altınyayla’da Lise eğitimini ise Bursa Hürriyet Lisesi’nde tamamlamıştır.2007 yılında Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmuştur. 2009 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı sınavında başarı göstererek Şubat 2010 tarihinde Isparta Kaymakam Adaylığı görevine başlayan Ömer Faruk Çelik sırasıyla 2 ay Isparta Valiliği Merkez Stajı, 2 ay Antalya Kaş Kaymakam Refikliği ve Aydın İli teftişinde bulundu.Gülnar Kaymakam Vekilliğinin ardından Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı, Virginia Eyaletinde mesleki incelemelerde bulundu. Dışişleri Bakanlığı Stajını Birleşmiş Milletler’de (New York,NY) yaptı. Yurtdışı dönüşünde Boğazlıyan Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Ardından 98. Dönem Kaymakamlık Kursunu birincilikle tamamladı.2013-2015 tarihleri arasında Atabey Kaymakamlığı görevini tamamladıktan sonra 2015-2017 tarihinde Doğanyurt Kaymakamlığı görevinde bulundu. Eylül 2017 tarihinde başladığı Şanlıurfa Harran Kaymakamlığı görevinden son kararname ile Çerkeş Kaymakamlığı görevine atandı. Evli ve 1 çocuk babası olan Ömer Faruk Çelik, iyi derecede İngilizce bilmektedir

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.