DOLAR32,3862% 0.19
EURO35,1055% -0.02
STERLIN41,0568% 0.36
FRANG35,9462% 0.28
ALTIN2.326,14% 0,25
BITCOIN2.288.9330.077
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Covid-19 Tedbirlerini Açıkladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Covid-19 Tedbirlerini Açıkladı
reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadelede alınan tedbirleri Kabine Toplantısının ardından açıkladı. Alınan yeni tedbirler arasında hafta sonu belli saatler arasında sokağa çıkma kısıtlaması ve yılsonuna kadar uzaktan eğitim gibi önemli maddeler bulunuyor. Erdoğan, tedbirlere uyulmaması ve vakaların daha da artması durumunda alınacak tedbirleri ‘’Can acıtıcı olabilir’’ diye niteledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan aşı çalışmalarında önemli gelişmelerin yaşandığını öte yandan ise salgın tehdidinin devam ettiğini belirterek Kabine Toplantısında koronavirüsle mücadele kapsamında bir dizi yeni önlem alındığını duyurdu.

Sonbaharla birlikte vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçtiğini belirten Erdoğan, ‘’Tedbirlerin yeniden gündeme gelmesi kaçınılmaz’’ dedi.

Kabine Toplantısının ardından konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

‘’Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsanlık tarihinin yakın zamanda yaşadığı bu en büyük salgının önüne geçecek kesin bir çare henüz bulunamadı. Koruyucu tedbirler kapsamında yürütülen aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşanmakla birlikte tehdit artarak sürüyor. Salgının ilk başladığı dönemin çok ötesinde ağır bir durumla karşı karşıyayız. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen hasta ve ölüm sayıları Avrupa’da ve dünyanın pek çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırılması sonucunu doğurdu.

 

Hasta ve Ölüm Sayıları Artıyor: ‘’Çok Daha Dikkatli Olmamız Gerekiyor’’

Ülkemizde de İstanbul başta olmak üzere kimi şehirlerimizde ciddi seviyelere ulaşan hasta ve ölüm sayıları çok daha dikkatli olmamız gerektiğine işaret ediyor. Sağlık altyapımızın ve sağlık çalışanlarımızın sınırlarını zorlamadan ‘TAMAM’ diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek bu dalgayı atlatmamız gerekiyor. Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi olur. Salgınla mücadelemizi ekonomimizi ayakta tutarak başarıya ulaştırma mecburiyetimiz var. Milletimizden salgınla mücadelede daha fazla hassasiyet, daha fazla katkı bekliyoruz. Yaşanan zorlukların farkındayız. Amacımız bu salgın illetinden ülkemizi bir an önce kurtarmak.’’

 

Covid-19’la Mücadelede Alınan Yeni Önlemler

‘’Kabine toplantımızda yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik’’ diyen Erdoğan’ın duyurduğu önlemler şunlar:

*Tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde hafta sonları saat 10.00 ile 20.00 arası dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

*Yılsonuna kadar eğitim online olarak devam edecek.

*65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması çalışanlar hariç 20 yaş altına da teşbih edilecek.

*AVM’ler, marketler, restoranlar, berber ve kuaförlerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olacak.

*Restoranlar sadece paket servis yapacak.

*Spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.