DOLAR32,4641% -0.1
EURO34,7550% -0.64
STERLIN40,5545% -0.62
FRANG35,5288% -0.27
ALTIN2.435,92% -0,01
BITCOIN63.597,27-1.638

Ekmek Üreticileriyle Toplantı Yapıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ekmek Üreticileriyle Toplantı Yapıldı
reklam

Çankırı’daki ekmek üreticileriyle pandemide ekmek üretimi ve satışıyla ilgili toplantı yapıldı.

Çankırı’da hizmet veren ekmek üreticileriyle yapılan toplantıda pandemi döneminde karşılaşılan zorluklar görüşüldü. Ayrıca alınan önlemlerle ilgili hatırlatmalarda bulunuldu.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen toplantıya Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Osman Karadeniz, STK temsilcileri ve ekmek üreticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Ayaz, pandemi döneminde gıda denetimlerine hız vermeyi planladıklarını söyledi. Pandemi sürecinin herkesi etkilediğini ifade eden Ayaz, “Gıda üretimi yapan esnaflarımıza bu toplantıda alınan önlemlerle ilgili bazı hatırlatmalarda bulunulacak. Bu süreçte sizleri zaman zaman ziyaret edeceğiz.” dedi.

Yapılan denetimlerdeki temel amacın rehberlik etmek olduğunu ifade eden Ayaz, şunları söyledi:

“Kimseye ceza yazalım maksadıyla denetim yapmıyoruz. Öncelikli hedefimiz kamu sağlığının korunması. Bu salgın sürecinde sağlığın korunmasına önem veriyoruz. Özellikle gıda üretimi yapan esnaflarımızın, bilhassa ekmek üretimi yapan esnafların muhakkak belli şartlara uyması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak denetimlerde amacımız ceza yazmak değil rehberlik etmek ve varsa eksiklerin giderilmesi olacaktır. Ancak yine de eksiklerin giderilmemesinde ısrar varsa cezai müeyyide uygulanır. Bu noktada adaleti tesis etmemiz lazım. Vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alması için gayret içerisinde olmamız gerekiyor.”

Vali Ayaz’ın konuşmasından sonra Tarım ve Orman İl Müdürü Hüseyin Düzgün bir konuşma yaptı ardından ekmek üreticilerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Pınar Portakal, “Pandemi Döneminde Ekmek Üretimi ve Ekmek Satışı” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Toplantı yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.