DOLAR32,3973% 0.21
EURO35,1058% -0.02
STERLIN41,0700% 0.38
FRANG35,9230% 0.22
ALTIN2.326,32% 0,25
BITCOIN2.308.5560.325

“En iyi Narkotik Polisi: Anne” Projesi Tanıtıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
“En iyi Narkotik Polisi: Anne” Projesi Tanıtıldı
reklam

İçişleri Bakanlığı ve Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hazırlanan “En İyi Narkotik Polisi: Anne” Projesinin tanıtımı yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Bu gün saat 10.00’da, Valilik Sosyal tesisleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtıma Vali Abdullah AYAZ, eşi Hanımefendi Melike AYAZ, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan TUNÇ ve eşi, Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN ve eşi, Baro Başkanı Erkan KÖROĞLU, Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır AYÇİÇEK, daire müdürleri, STK temsilcileri ve diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tanıtım programında konuşan Vali Abdullah AYAZ, bağımlılığın günümüzün en önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu konu önümüzdeki süreçte te muhakkak gündemimizde olmaya devam edecek. Değişen ve gelişen dünya farklı farklı bağımlılık türleri ile bizleri karşı karşıya bırakmakta. Bu çerçevede mücadelemizi çeşitlendirmeyi zorunlu kılmakta. Bağımlılığın en eski, en can yakıcı, en yaygın ve en zararlı olanı muhakkak ki madde bağımlılığıdır.

Bakanlığımızın bu güne kadar ki madde bağımlılığı ile ilgili yürütmüş olduğu mücadelede yeni bir aşama, yeni bir sayfa ve yeni bir ekleme yapılması ile ilgili başlatılmış olan ‘En iyi narkotik polisi: anne’ projesinin aslında lansmanı, sunuşu ve tanıtımı bu gün yapıyoruz” dedi.

 

BU PROJEDEKİ TEMEL HEDEF FARKINDALIĞIN ARTTIRILMASI
Bu projede ki temel hedefin toplumdaki farkındalığın artırılması olduğuna dikkat çeken Vali AYAZ, “Evinde uyuşturucu kullananların %85’i ailesi ile birlikte yaşamakta. Buda aslında ailelerdeki farkındalığın ne kadar önemli olduğunu bizlere göstermekte. Bu nedenle yılın ilk yarısında küçük gruplar halinde, yılın ikinci yarısında ise hızımızı biraz daha artırarak ve büyüterek bu projeyi uygulamayı hedeflemekteyiz.

Beklentimiz kurumların bu projede aktif katılımıdır. Özellikle kurumlarımızdaki kadın personellerimizin, annelerimizin, anne adaylarımızın projeye aktif destek vermelerini, daire müdürlerimizin ajandalarında muhakkak bu projenin yer almasını istemekteyiz. İnşallah bu konuda farkındalığı belli bir noktaya taşımak istiyoruz. Bu konuda çok şükür ilimiz gayet iyi durumda, rakamlar az.

Evlatlarımızın bağımlılık gibi bir derde girmemesi, ailelerimizin sıkıntı yaşamaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu, İdarenin üstüne düşen önleyici görevdir. Zaten olay gerçekleştikten sonra iş artık idarenin alanından çıkıp adliyenin alanına geçmiş oluyor.

Sizlerin de desteği ile bu projeyi uygulayacağımızı ve hedeflerimizin çok üstüne çıkacağımızı suçla mücadelede daha iyi bir istatistiğe taşıyacağımızı ve gelecek yıl baktığımızda bunların etkilerini hep birlikte göreceğimizi ben umut ediyorum.” Diye konuştu.

Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Sadettin AKSOY ise projenin önemine değinerek ilimizdeki madde bağımlılığı ve narkotik suçlarla mücadele ile ilgili istatistiki bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Rahman Cebe, proje hakkında sunum yaptıktan sonra proje tanıtım programı sona erdi.