DOLAR32,4641% -0.1
EURO34,7550% -0.64
STERLIN40,5545% -0.62
FRANG35,5288% -0.27
ALTIN2.435,92% -0,01
BITCOIN63.597,27-1.638

Esen: Şimdi Esnafımıza Yarenlik Etme Zamanıdır!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Esen: Şimdi Esnafımıza Yarenlik Etme Zamanıdır!
reklam

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 2020 yılı Mart ayından itibaren başlayan pandemi sürecinin ekonomik sıkıntılarını en çok hisseden kesimlerden birisinin esnaflar olduğunu söyleyerek hemşerilerine yerel esnaftan alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Osman Karadeniz ile konu ile ilgili istişare eden Başkan Esen, “Alışverişini yerel esnaftan yap, esnafına sahip çık” çağrısına tüm Çankırı halkından destek beklediklerini ifade etti.

Tüm dünya ülkelerinin uzun bir süredir kontrol altına almaya çalıştığı Covid-19 salgını, ekonomik sıkıntıları da beraberinde getirdi. Türkiye’nin birçok ilinde başlatılan “Yerel Esnafına Sahip Çık” kampanyasına Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de Çankırılı hemşerilerini davet etti.

Pandemi sürecinin ilk günlerinden itibaren Belediyeden alacağı olan esnaflara alacaklarının iki katı ödeme yaparak Çankırı esnafına sahip çıktıklarını belirten Esen, Covid-19 tedbirleri kapsamında kapalı olan ve ekonomik sıkıntı yaşayan esnafa destek olmak amacı ile mülkiyeti belediyeye ait olan çay bahçeleri, kahvehaneler, şehirler arası otobüs işletmeciliğinde bulunan kiracıların 2021 Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsamak üzere üç aylık kiralarına yüzde 50 indirim uygulanmasına, pandemi sürecinin devam etmesi halinde ise bu sürenin üç ay daha uzatılarak uygulanması kararının Meclisten onaylandığını söyledi.

Yâran ve Ahilik kültürlerinde esnaflık yapmanın ve birlik olmanın önemli bir yeri olduğunun altını çizen Esen, “Esnaflarımız geçmişten günümüze ekonominin can damarı olmuştur. Kendi esnafımızı sistemin karşısında ezik, yitik ve savunmasız bıraktığımızda mahallelik kültürümüzü, milli ve yerli değerlerimiz de göz ardı etmişiz demektir. Salgın süreci başladığında Belediyenin kiracısı durumunda bulunan ve salgın sürecinden olumsuz etkilenerek ödeme güçlüğü çeken kiracılarımızın ödemelerini erteledik. Tedbirleri devam ettirerek genelge ile kapatılan iş yerlerine de destek sağlamak amacı ile su tüketim bedellerini 2020 yıl sonuna kadar yüzde 50 indirimli olarak hesapladık. Pandemi devam ettikçe esnaflarımız yararına tedbirler almaya devam edeceğiz. Yerel esnaf, kendisinden alışveriş yapan herkesi ismi, ailesi, işi, gücü ile tanır ve onları sadece müşteri olarak değil ailesinden bir üye gibi görür. Mahallelerimizde o küçük dükkânlarında ailelerine ekmek götürmek için bekleyen esnaf kardeşlerimizin yanında olalım. Şimdi esnafımıza yarenlik etme zamanıdır!” ifadelerini kullandı.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.