DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.108.606-1.236

Tekirdağ Büyükşehir’den Bağcılığa destek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tekirdağ Büyükşehir’den Bağcılığa destek
reklam

Kurulduğu günden bu yana Tekirdağ’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda üretime ve üreticilere destek sağlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kentteki bağcılığı geliştirmek amacıyla ücretsiz olarak asma fidanı dağıtımı yaptı.

Şarköy ilçesinde gerçekleştirilen dağıtım programında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Fatih Bakanoğulları yaptığı konuşmada, Yapıncak Asma Fidanı Ekiliş Alanlarının Arttırılması Projesi ile ilgili bilgiler vererek üretime destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Şarköy Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen çiftçiler adına yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Başkan Albayrak’a yapılan destekler için teşekkür etti.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da kırsal kalkınmaya yönelik sağlanan desteklerin önemine değinerek projede emeği geçen başta Başkan Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür etti.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “TEKİRDAĞ İLİMİZ 6 BİN YILLIK TARİHİYLE KADİM BİR ÜZÜM DİYARIDIR”

En fazla önem verdikleri konuların başında tarımsal üretimin geldiğini vurgulayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kırsal kalkınmaya yönelik projelerimizle üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Tekirdağ ilimiz 6 bin yıllık tarihiyle kadim bir üzüm diyarıdır. Günümüzde de Tekirdağ tarımının en önemli unsurlarından biri üzümdür. Büyükşehir Belediyesi olarak Bağcılığı Geliştirme Projemizle üretim ve kârlılığı arttırdık. Bugün itibariyle Şarköy Çınarlı Mahallemizde Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Yapıncak Asma Fidanı Ekiliş Alanlarının Arttırılması Projemizle bağcılık faaliyetlerini desteklemeye devam ediyoruz. Sarmalık olarak kullanılan asma yaprakları taze veya salamura formunda tüketilmektedir. Tekirdağ ilinde üretilen Yapıncak üzüm çeşidi aynı zamanda şaraplık ve sofralık olarak da kullanılmaktadır. Bölgemizde asma sadece üzümü için yetiştirilmemektedir. Yapıncak cinsi üzümün asma yaprağı Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden zeytinyağlı sarmaların ana malzemesi olarak tercih edilmektedir. Asma yaprağını meyvesinden daha pahalı hale getiren en önemli özelliği ise tüysüzlüğü ve ince narin yapısıdır. Dünyaca meşhur Tokat yaprağıyla yarışacak lezzetteki Yapıncak asma yaprağının ünü Trakya’yı aşmaya başlamıştır. Tekirdağ Yapıncak Salamura Asma Yaprağı coğrafi işaret başvurusu, Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün adlı bültende yayımlanmasının ardından 28 Ekim 2020 tarihinde tescile hak kazanmıştır. Talepler doğrultusunda Şarköy ilçemizde 42 üreticimize her birine 250’şer adet olmak üzere toplam 10 bin 500 adet ve Süleymanpaşa ilçemizde 30 üreticimize her birine 250’şer adet olmak üzere toplam 7 bin 500 adet yapıncak asma fidanı dağıtımı yapacağız. Yapıncak Asma Fidanı Ekiliş Alanlarının Arttırılması Projemizin hayırlı olmasını diliyor, tüm üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program, Şarköy Ziraat Odası’na kayıtlı üreticilere yapıncak asma fidanı dağıtımının yapılmasının ardından sona erdi.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.