DOLAR32,5038% 0.08
EURO34,7826% -0.12
STERLIN40,2943% -1.04
FRANG35,7169% 0.28
ALTIN2.499,53% 0,61
BITCOIN2.100.964-1.19

Uşak Üniversitesinde taciz iddiası

Yayınlanma Tarihi : Google News
Uşak Üniversitesinde taciz iddiası

Uşak Üniversitesinde taciz iddiası

Uşak Üniversitesinde çok sayıda kız öğrencinin de tacize uğradıkları ve Rektörlüğe şikayette bulundukları ortaya çıktı. Öğretim üyesi Ramazan B. ise açığa alındığı öğrenildi. Daha önceki görev yeri olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden de bilinmeyen bir sebepten görevden alındığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Bunun üzerine bugün 15:30’ da çeşitli sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Uşak Üniversitesi Kampüsünde protesto gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi kampüs girişinde yapılan eylemde Sol Feminist Hareketi adına söz alan Sıla Uludağ;

“22.03.2024 tarihinde Uşak Üniversitesi’nde görevli bir öğretim elemanı tarafından, bir kız öğrenciye cinsel tacizde bulunulduğu savcılığa yapılan suç duyurusu ile gündeme gelmiş, bu gelişmelerin medyada haber yapılması ile birlikte tüm Uşak kamuoyunda büyük bir infial oluşmuş ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğü söz konusu öğretim elemanını açığa almıştır.

 

Güvende olmak istiyoruz

Taciz olayının gündeme gelmesinin ardından, adı geçen öğretim elemanının başka öğrencileri de taciz ettiğine ilişkin iddialar gündeme gelmiştir. Hatta bazı öğrenciler bizzat gelerek söz konusu kişi tarafından cinsel tacize uğradıklarını ifade etmiş, bazıları Rektörlüğe şikayet dilekçesi verdiklerini söylemiştir. Yaşanan bu gelişmeler maalesef taciz olayının münferit bir olay olmadığını, uzun süredir sistematik bir şekilde devam ettiğini gündeme getirmektedir.  Rektörlüğümüzün daha önce verilen şikayet dilekçeleri hakkında açıklama yapması hepimizi rahatlatacak ve kendimizi daha güvende hissetmemizi sağlayacaktır.

 

Susmayacağız, tacize karşı sessiz kalmayacağız!

Bizler, bu duruma sessiz kalmayı reddediyor ve cinsel tacizin her türlüsüne karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini savunuyoruz.  Susmak, cinsel tacizin devam etmesine göz yummak anlamına gelir. Bu yüzden, susmayacağız ve cinsel tacize karşı sessiz kalmayacağız.

Son yıllarda artan taciz ve istismar olayları karşısında sessiz kalmamız artık mümkün değildir. Taciz, insan haklarına ve kişisel özgürlüklere yönelik en ciddi saldırılardan biridir ve bu tür saldırılarla mücadele etmek toplum olarak en temel görevlerimizden biridir. Taciz ve istismar olaylarının üstünün örtülmemesi, adaletin sağlanması ve tacize uğrayanların haklarının korunması için elzemdir.

Tacizcilerin adalete teslim edilmesi, taciz mağdurlarına destek sağlanması ve tacize uğrayan herkesin güvende hissedebileceği bir ortamın oluşturulması için gereken her şeyi yapacağız.

Kadınların, taciz beyanında bulunması ve şikayetçi olması halinde, ilgili kuruluş yetkililerinin gereken hassasiyeti göstermesi gerekmektedir. Gerekliliğin de ötesinde bu yasal bir zorunluluktur. Maalesef zaman zaman bu konuda gereken hassasiyet gösterilmemekte, sümen altı edilebilmektedir. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz, tacize uğrayan kişi sizin eşiniz, kızınız veya anneniz de olabilirdi.

 

İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girmeli

Ayrıca etkin bir şekilde uygulanması gereken feshedilen İstanbul Sözleşmesi’nin taciz, tecavüz, çocuk istismarı ve benzeri durumlara karşı etkin, caydırıcı bir koruma sağladığını, bu nedenle yeniden yürürlüğe girmesinin son derece önemli olduğunu da vurgulamak isteriz.

Bugün burada öğrenci arkadaşımızın uğradığı tacizi tüm kadınlara yapılmış olarak kabul ediyor ve adalet istiyoruz. Sesini çıkaramayan, tehdit edilen tüm arkadaşlarımızın da sonuna kadar yanındayız.  Bu taciz davasının takipçisi olacağız.

Basın açıklamamıza katılan öğrenci arkadaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Protesto esnasında “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz.” sloganları yükseldi.

YORUM YAP