DOLAR32,4800% 0.2
EURO34,5557% 0.16
STERLIN40,4843% 0.28
FRANG35,5828% 0.04
ALTIN2.476,39% -0,27
BITCOIN2.089.529-7.31

Gazeteci Recep Yeter Gençlerle Buluştu

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gazeteci Recep Yeter Gençlerle Buluştu
reklam

Çankırılı hemşerimiz Gazeteci yazar Recep Yeter Milli Türk Talebe Birliği (MTTB)’nin düzenlediği konferans için gençlerle buluştu.

Çankırı MTTB Fikir Akademisi’nin ilk programına konuk olan Gazeteci-Yazar Recep Yeter Türkiye’nin Medyasını konu edindiği programda, medyada gördüklerimizin gerçeklik ve gölgelik paylarını gençlerle paylaştı.

Konuşmasında medyanın 4. güç olduğuna dikkat çeken Yeter, “Medya, algı operasyonlarının ilk elden yapıldığı geniş bir ağdır. Medyada görüp gerçek zannettiğimiz bir çok mesele aslında karşımıza manipüle edilmiş hali ile çıkmaktadır. Haber başlığında,”Bir bebeğin Suriyeli bir kadın tarafından kaçırıldığı” ifadesi yer alırken haberin asıl içeriğinde Suriyeli kadının bebeğinin çalındığı gerçeğine yer verilir. Medyada ki başlıca mesele ve sorun budur” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında her insanın bir medyacı olduğunu ifade eden Yeter, “Artık her insan bir medyacıdır. Cebimizde ki akıllı telefonlar sayesinde oturduğumuz yerden medyayı kontrol etmek çok kolay. Akıllı bir kadro, sağlam bir yapı bulunduğu bölgeden başka bir bölgeyi, bu kıtadan diğer kıtayı medya aracılığı ile yönetebilir, bölge üzerinde istediği algıyı oluşturabilir.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Milli Türk Talebe Birliği Çankırı İl Başkanı Ceyhun Doğan, konuk Gazeteci Recep Yeter’e şair Necip Fazıl Kısakürek’in Gençliğe Hitabesi’nin yer aldığı bir tablo hediye etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa gençlerin yoğun katılımı gözlerden kaçmadı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.