DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.652,461.077

Gaziantepliler Hamburg’u Salladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Gaziantepliler Hamburg’u Salladı
reklam

Erdal ALTUNTAŞ– Hurşit Köse HAMBURGB- BHA

Kuzey Almanya Gaziantepliler Dayanışma ve Kültür Derneği, güzel bir etkinlikle derneklerinin tanıtımını yaptılar. Filamingo Düğün Salonu’nda „Dayanışma ve Kültür Şenliği“ adı altından düzenlenen etkinliğe Hamburg Başkonsolosu E. Derya Kara, Hamburg SPD Eyalet Milletvekilleri Ali Şimşek ve Güngör Yılmaz ile bazı dernek başkanları ve çok sayıda Gaziantepli katıldı.

Selamlama konuşmasını yapan Gaziantepliler Derneği Başkanı Vahap Döner, düzenledikleri dayanışma gecesine katılan herkese teşekkür ederek „Öncelikle bu etkinliğimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm yönetim kurulu üyelerimize, desteklerini esirgemeyen sponsorlarımıza ve salon sahiplerine teşekkür ediyorum.

Bu etkinliğimizin düzenlenmesinde iki unsur çok önemlidir. Birincisi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olması. Diğeri de 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı olmasıdır. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz“ dedi. Büyük çabalar göstererek bir rüyanın gerçek olduğuna da değinen Döner „Sonunda Gaziantep derneğimizi kurduk. Dernekler her zaman üyeleriyle var olmuşlardır. Çıktığımız bu yolda bizi yalnız bırakmayın ve derneğimize üye olarak destek verin. Amacımız kendi kültürel değerlerimizi yurt dışında da olsa, yaşatarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir“ dedi. Daha sonra Başkan Yardımcısı Berrak Pişkin de kısa bir konuşma yaptı. Sonra tüm yönetim kurulu üyeleri sahneye davet edilerek, salondakilere tanıtıldı.

Hamburg Başkonsolosu Derya Kara böyle bir geceye katılmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek „Antakya doğumlu birisi olarak sizlerin kültürüne yabancı değilim. Kendimi bir hemşeriniz olarak hissediyorum. Yeni kurulan derneğinizin hayırlı olmasını ve başarılı işlere imza atmasını diliyorum. Bu güzel organizasyon için tüm dernek yöneticilerini kutluyorum“ dedi. Deprem konusuna da değinen Kara „Maalesef geçen yıl acı bir deprem talihsizliği yaşandı. Yaşanan bu deprem karşısında herkes kendi katkılarını sunmaya, depremin yaralarını sarmaya çalıştı. Derneğinizin de bu anlamda memleketinizin kalkınması için katkı sunmaya yönelik faaliyetlere devam edeceğini öğrenmiştim. Hepinize sevgilerimi-saygılarımı sunuyorum“ dedi. Daha sonra Başkonsolos Kara, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kültür ve dayanışma gecesinde Hamburglu sanatçılar da sahne aldı. Grup Karizma, Deniz Ilgan, İbrahim Topal ve Tülay sahne alarak katılımcıları eğlendirdiler. Mannheim’dan gelen Gaziantep Davul-Zurna Ekibi ise gecede güzel bir şov yaparak hem göze, hem de kulaklara hitap etti. Gecenin finalinde ise Gaziantep’ten gelen Sanatçı Mehmet Yakar sahne aldı.

Sevilen ve bölgesel müzikleriyle Gazianteplilerin gönlünde taht kuran Mehmet Yakar, yaptığı final programıyla geceyi unutulmaz kıldı. Mehmet Yakar’ın özellikle okuduğu barak tarzı eserleri konuklar tarafından ayakta alkışladı. Gecede sanatçının yöresel türkülerine ise, misafirler eşlik ettiler. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı gecede, derneğe yeni üyeler ve derneğe gelir getirecek açık artırmalar da yapıldı.

HWG şirketi tarafından porselen yemek takımı ve LYMPHA şirketi tarafından su arıtma cihazı derneğe hediye edilerek açık arttırmaya sunuldu. Gaziantepli iş insanı Çıtır Lahmacun salonunu sahibi Hasan Duymaz 650 euro ödeyerek kazandığı porselen yemek takımını derneğe bağışlayarak büyük alkış aldı. Gecede ayrıca; Gaziantep yöresinin yemeklerinden içli köfte, çiğ köfte, baklava, yöresel yemekler ve yemek ikramları yapıldı. Türkiye’nin mutfağı konumunda olan ve aynı zamanda da kültürüyle öne çıkan 1. Gaziantepliler Gecesi’ne katılanlar da, geceyi organize edenler de mutlu bir şekilde salondan ayrıldılar.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.