
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan düzenleme ile itfaiye raporu eksik olan konaklama tesislerine 31 Mayıs 2026 tarihine kadar süre tanındı. Bu süre içinde eksiklerini gidermeyen işletmelerin iş yeri açma ve çalışma ruhsatları tamamen iptal edilecek.
Yeni yönetmelik, özellikle konaklama sektöründe yangın güvenliği standartlarını sıkılaştırmayı hedefliyor. Buna göre, yapılan denetimler sonucunda konaklama tesislerinde Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik’e uygunluğu gösteren itfaiye raporunun ibraz edilememesi halinde, söz konusu iş yerleri 31 Mayıs 2026’ya kadar faaliyetten men edilecek.
Tanımlanan süre; itfaiye raporunun düzenlenebilmesi için gerekli olan eksikliklerin giderilmesi, aykırılıkların düzeltilmesi ve yapı içinde yapılacak imalat ile tadilatların tamamlanması amacıyla kullanılacak. Bu süreçte işletmelerin faaliyette bulunmasına izin verilmeyecek.
Belirlenen sürenin sonunda itfaiye raporunu ibraz etmeyen konaklama tesislerinin ruhsatları iptal edilerek kapatılacağı bildirildi.
Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girerken, hükümlerinin Cumhurbaşkanı tarafından yürütüleceği belirtildi.
