DOLAR32,5720% 0.15
EURO34,9128% 0.67
STERLIN40,5817% 1.01
FRANG35,8313% 0.49
ALTIN2.438,84% 0,25
BITCOIN66.485,430.51

Karaelmas yeniden sefere başlıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karaelmas yeniden sefere başlıyor
reklam

Karaelmas Treni yolcu taşımaya başlıyor!

8 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Karaelmas yeniden seferlerine başlıyor.

Seferler küresel pandemi sona erdiğinde başlayacak…

Ankara Milletvekili, Çankırılı hemşerimiz Zeynep Yıldız twitter hesabından duyurdu.

Yıldız yaptığı açıklamada “Bir amcamızın Karaelmas treninin tekrar yolcu taşımaya başlaması için bir talebi olmuştu. Bu tren benim kendi köyümden de geçer. Bölge turizmine katkı sunmak adına trenin tekrar yolcu taşımaya başlaması hem benim babamın hem güzergahta yaşayan pek çok kişinin ortak hayali idi. Hayatımıza dokunan bir yanı vardı. Ankara vekillerimizle biz bu talebimizi TCDDye ve Taşımacılık A.Ş.’ye ilettik. Meselenin takipçisi olduk.

 

8 Nisanda Cumhurbaşkablığı kararı ile Ankara Karabük hattı yolcu taşımaya başlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza tensipleri nedeniyle Ankaralı, Karabüklü ve Çankırılı hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Önceki bakanımız Cahit Turhan beye, Emin Akbaşoğlu’na ve tüm Ankara, Çankırı ve Karabük vekillerimize destekleri için teşekkür ediyorum. İnşallah küresel pandemi atlatıldığında, bölge turizmine ciddi katkı sunacak, genç arkadaşlarım Kızılırmak kenarında seyrederken, sakin sakin kitap okuma hayali kurmaya başlayabilirler. Hayırlı olsun” açıklamasını yaptı.

Hey gidi Karaelmas hey
4 Ekim 2019 tarihinde “Hey Gidi Karaelmas Hey” haberimizde, Karaelmas treninin bölge turizmi açısından önemi ifade edilmişti.

Hey gidi Karaelmas hey

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.