DOLAR32,5880% 0.1
EURO35,0520% 0.46
STERLIN40,7312% 0.26
FRANG35,6760% 0.26
ALTIN2.429,98% 0,28
BITCOIN63.884,00-4.223

Şabanözü’nde Ucuz Su Dönemi Başladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Şabanözü’nde Ucuz Su Dönemi Başladı
reklam

Şabanözü’ne ön ödemeli su sayacı sistemi getirildi. Sistemle birlikte Şabanözülü vatandaşlar suyu daha ucuza kullanırken fatura ödeme derdinden de kurtulacak. Şabanözü Belediyesi, yeni sistem için; ‘’Vatandaşlarımızın suyu daha ucuza kullanacağını bilmesini istiyoruz’’ dedi.

Şabanözü Belediye Başkanı Faik Özcan, Şabanözü’nde ön ödemeli su sayacı sisteminin başladığını duyurdu. Vatandaşlar akıllı sayaca geçerek fatura ödeme, sıra bekleme, faiz ödeme gibi sıkıntılardan kurtulacak. Üstelik önümüzdeki Haziran ayına kadar akıllı sayaca geçenlere 50 metreküp, 2021 sonuna kadar geçenlere ise 25 metreküp su ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca belediye su faturası borcu olanlara da kolaylık sağlayarak borçları taksitlendirecek.

Ön ödemeli su sayacı sistemine geçmek isteyen vatandaşlar belediyeye başvuracak. Mevcut su saati akıllı su saatiyle değiştirilen vatandaşlara su yükleme işleminde kullanılmak üzere kart verilecek. Aboneler istedikleri kadar suyu kartlarına yükleyerek kullanacak. Karta yüklenen suyun bitmesi durumunda sular otomatik olarak kesilecek. Suyun kesilmesi durumunda vatandaşlar karta tanımlı yedek su kotasını sayaca tekrar yükleyecek ve herhangi bir mağduriyet yaşanmayacak.

Konuyla ilgili olarak Şabanözü Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ‘’Akıllı su sayaçlarında su israfının önlenmesi ve tahsilatın daha kolay yapılabilmesi, Şabanözü Belediyesi olarak bu kararı almamızda önemli rol oynadı. Akılı su sayacı hem belediye açısından hem de vatandaş açısından çok önemli bir gelişmedir. Akıllı su sayacına geçiş sayesinde belediye su hizmetini ön ödemeyle verdiği için ödeme gecikmeleri ortadan kalkacaktır. Vatandaşlarımızın su ihtiyacını gerektiği ölçüde kullanmasını da sağlayacak olan bu sistem tarımsal ve hayvansal üretimin yoğun olduğu ilçemiz için çok önemli bir gelişmedir.

Elektronik kartlı su sayacı kullanan vatandaşlarımızın, normal su sayacı kullanan vatandaşlarımızdan daha ucuz su kullanacağını bilmesini istiyor, yeni sistemimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.