BIST 100
14.424,29 -1,16%
DOLAR
45,0546 0,04%
EURO
52,7176 -0,19%
GRAM ALTIN
6.631,67 -2,19%
FAİZ
40,86 1,14%
GÜMÜŞ GRAM
105,31 -3,69%
BITCOIN
75.765,00 -1,56%
GBP/TRY
60,8414 -0,25%
EUR/USD
1,1694 -0,23%
BRENT
111,30 2,84%
ÇEYREK ALTIN
10.836,25 -2,25%
Çankırı Az Bulutlu
Çankırı hava durumu
17 °
  • ANASAYFA
  • Teknoloji
  • SMS Gönderiminde Yeni Dönem: 1 Nisan’dan İtibaren E-İmza Zorunlu

SMS Gönderiminde Yeni Dönem: 1 Nisan’dan İtibaren E-İmza Zorunlu

e-imza_sms

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından alınan karar doğrultusunda SMS gönderim sistemlerinde güvenlik uygulamaları artırılıyor. 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren SMS gönderim panellerine girişlerde güvenli elektronik imza (e-imza) veya mobil imza kullanımı zorunlu hale geliyor.

Yeni düzenlemeye göre SMS gönderim paneline erişim sağlayan kullanıcılar artık yalnızca kullanıcı adı ve şifre ile sisteme giriş yapamayacak. Sisteme giriş için kullanıcı adı, şifre ve ek olarak e-imza veya mobil imza doğrulaması yapılması gerekecek. Böylece SMS gönderim işlemlerinde güvenlik ve kullanıcı doğrulaması daha güçlü hale getirilecek.

Yetkililer, düzenlemenin özellikle yetkisiz erişimlerin önüne geçilmesi ve gönderim işlemlerinin sorumluluğunun net şekilde belirlenmesi amacıyla hayata geçirildiğini belirtiyor.

Her Kullanıcı Kendi E-İmzasını Kullanacak

Yeni uygulamaya göre e-imza firma adına değil, kullanıcı adına alınacak. Sisteme giriş yapan her kullanıcı kendi e-imzası ile işlem yapmak zorunda olacak ve yapılan işlemlerin sorumluluğu doğrudan imza sahibine ait olacak.

API Gönderimlerinde Zorunluluk Yok

Düzenleme yalnızca web tabanlı SMS gönderim panelleri için geçerli olacak. API üzerinden otomatik SMS gönderimi yapan sistemlerde e-imza zorunluluğu bulunmayacak.

Kullanıcılara Uyarı

Yetkililer, 1 Nisan’da herhangi bir erişim sorunu yaşanmaması için SMS paneli kullanan kişi ve kurumların e-imza veya mobil imza temin süreçlerini şimdiden başlatmaları gerektiğini vurguluyor.

Yeni uygulamayla birlikte SMS gönderim sistemlerinde daha güvenli ve denetlenebilir bir altyapının hedeflendiği ifade ediliyor.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.