BIST 100
13.974,14 -0,69%
DOLAR
47,2037 0,03%
EURO
53,8322 0,05%
GRAM ALTIN
6.193,18 0,11%
FAİZ
41,92 0,50%
GÜMÜŞ GRAM
89,25 0,00%
BITCOIN
66.252,00 -0,20%
GBP/TRY
63,1760 0,04%
EUR/USD
1,1399 0,01%
BRENT
91,01 2,01%
ÇEYREK ALTIN
10.125,84 0,11%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
19 °
  • ANASAYFA
  • Dünya
  • Türkiye’den İsrail’e sert tepki: “Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonları kınıyoruz” – Birlik Haber Ajansı

Türkiye’den İsrail’e sert tepki: “Mescid-i Aksa’ya yönelik provokasyonları kınıyoruz” – Birlik Haber Ajansı

disisleri-bakanligi-9.jpg


Emeklilerin ikramiye farkları yarından itibaren hesaplara yatırılıyor

Emeklilerin ikramiye farkları yarından itibaren hesaplara yatırılıyor

ANKARA-BHA

İsrail hükümetinin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bir kez daha Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek bölgede tansiyonu yükseltti. Kudüs’te yaşanan bu provokatif eylem, uluslararası kamuoyunda sert tepkilere neden olurken, Türkiye’den de güçlü bir kınama geldi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırgan tutumunu ve Filistin topraklarında artan baskıyı kınayan yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "İsrail hükümetinin bir üyesinin Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirdiği baskını şiddetle kınıyoruz. Netanyahu’nun suç ortaklarının bu eylemi, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırmayı amaçlayan tehlikeli bir adımdır." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarını genişletme ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim faaliyetlerini sürdürme kararlarının uluslararası hukuku hiçe sayan bir yaklaşım olduğu vurgulandı. "İsrail’in işgal yoluyla topraklarını genişletmesine engel olmak ve kutsal mekanların dokunulmazlığını korumak için uluslararası toplumun kararlı bir duruş sergilemesi gerekmektedir." denildi.

Türkiye'nin, Filistin halkının haklarını savunmaya devam edeceği belirtilirken, İsrail’in saldırgan politikalarının Ortadoğu’da barış ve istikrarı tehlikeye attığına dikkat çekildi.

Özellikle Ramazan ayında Mescid-i Aksa'ya yapılan bu tür provokasyonların Filistin halkı üzerindeki baskıyı artırdığı ve yeni bir çatışma sürecini tetikleyebileceği uyarısında bulunuldu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.