DOLAR32,5699% 0.16
EURO34,8706% 0.58
STERLIN40,5200% 0.89
FRANG35,7354% 0.23
ALTIN2.431,54% -0,05
BITCOIN66.432,000.667

Vali Ayaz, Öğretmenler Gününü Kutladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Vali Ayaz, Öğretmenler Gününü Kutladı
reklam

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Ayaz, ‘’Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden, gönüllerimizde müstesna bir yere sahip, sevgi ve fedakârlık timsali öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum’’ dedi.

Ayaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘’Kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru olan eğitim, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki gücünü de tayin eden stratejik bir değerdir. Çağı yakalamış, mutlu ve huzurlu bir toplum inşa etmek, ancak eğitim öğretime gereken hassasiyetin gösterilmesi ile mümkündür. Bu itibarla, bilimde, sanatta, kültürde her alanda çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz nesillerin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemeleri, tarihimizi iyi öğrenmeleri, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

Yetiştirdikleri nesillerle, ülkemizin ve milletimizin geleceğinin inşasında önemli rolleri bulunan öğretmenlerimiz büyük bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan değerli öğretmenlerimiz istikbalimizin de mimarlarıdır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarının hayata geçirmesinde en önemli hususların başında, elimizdeki beşeri kaynağın doğru yönlendirilmesi ve etkin kullanılması gelmektedir. Öğretmen; öğreten, eğiten, terbiye eden ve en önemlisi çocuğun içindeki cevheri ortaya çıkartan kişidir. Özveri, hoşgörü ve zorlu bir emek ile öğrencisinin sahip olduğu cevheri sabırla işleyen kişidir. Bu sebeple geleceğimize ilişkin hedeflerimize ulaşabilmemiz konusunda en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir. İstikbalimizi doğrudan etkileyecek beşeri sermayemizin nitelikli hale getirilerek değerinin artırılmasında ve milletin ruhuyla harmanlanmasında öğretmenlerimizin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacaktır.

Tüm dünya ile birlikte ülkemiz de zorlu bir dönemden geçiyor. Bugüne kadar olduğu gibi bu zorlu dönemde de, aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getirecek öğretmenlerimiz, değişimin, gelişimin, daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadırlar. Her daim etrafını aydınlatan öğretmenlerimizin, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, günümüzün gereklerine ve ihtiyaçlarına göre yetiştirmeye devam edeceklerine inancımız tamdır. Hepimizin hayatında kıymetli izler bırakan öğretmenlerimize şükran borçluyuz.

Kendisine Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla yâd ediyor, şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ilimizin her köşesinde fedakârca çalışarak çocuklarımızı istikbale hazırlayan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü tekrar tebrik ediyorum.’’

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.