DOLAR32,4460% 0.23
EURO35,1514% -0.06
STERLIN41,6173% 0.74
FRANG35,9991% 0.28
ALTIN2.324,83% 0,19
BITCOIN2.290.5711.528

Vali AYAZ’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Vali AYAZ’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı
reklam

Vali Abdullah Ayaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Emek, sabır ve hoşgörünün vücut bulduğu, gücünü sevgiden alan ve malzemesi insan olan kutsal görevin temsilcileri tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler! Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.” sözünde ifade ettiği üzere, ülkemizin geleceğini şekillendirecek nesillerimizi yetiştirme gibi ulvi bir görevin büyük sorumluluğu kıymetli öğretmenlerimizdedir. “Güçlü ve Büyük Türkiye” hedefimize ulaşabilmenin yegâne kaynağı, ülkemizin sahip olduğu beşerî sermayesidir. Nesillerimizi hem milli ve manevi değerlerine bağlı, hem de dünyadaki gelişmelere ayak uydurabilen donanımlı bireyler olarak yetiştirebilmemiz ancak eğitimle mümkündür. Bunun içindir ki, gelecek nesillerimizin ve ülkemizin istikbali uğrunda emek sarf eden öğretmenlerimiz köylerden kasabalara, ilçelerden il merkezlerine kadar yurdumuzun her köşesinde, üzerlerindeki ağır yükün bilinciyle insan yetiştirme vazifelerini sürdürmektedirler. Anadolu’nun her bir köşesinde ilim ışığı saçmak için alın teri döken, eğitimin en önemli aktörleri olan ve büyük bir özveri ile görevlerini ifa eden öğretmenlerimiz toplumumuzun kutup yıldızlarıdır.
Toplum olarak bizler öğrenmenin ve öğretmenin kutsallığına inanırız. Bu bilinçle, toplumumuzda öğretmenlerimize duyulan saygı yüksektir. Öğrencilerimiz için de öğretmenlerinin önemi çok büyüktür. Çünkü öğretmen çocuk için bazen dış dünyaya açılan bir kapı, bazen bir rol model, bazen de bir anne-baba olmaktadır. Bunun yanında, baş döndürücü bir hızla gelişen bilgi ve teknoloji dünyasında yeni bilgilerin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması ve bu sayede toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki değerli sefaköy escort öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. Toplumların sürdürülebilir kalkınmaları, nitelikli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüyle sağlanabilir. Bu sorumluluğu üstlenen ve geleceğimizin inşasında koydukları her bir tuğla ile yükselmemizi sağlayan öğretmenlerimizin taşıdıkları önem hiçbir şeyle kıyaslanamaz.
Bu özel gün vesilesiyle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevleri başında şehit düşen ve ebediyete irtihal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor; bu ulvi görevi hakkıyla yerine getiren tüm değerli öğretmenlerimizin, aileleri ve öğrencileri ile birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyorum.​

Abdullah AYAZ
Çankırı Valisi”