DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN63.974,31-1.419

Yeraltı Tuz Şehri için önemli görüşme

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeraltı Tuz Şehri için önemli görüşme
reklam

Çankırı Belediye Başkanı  Esen, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u makamında ziyaret etti. Başkan Esen, Çankırı’nın gelişimi, belediye hizmetleri ve projeler hakkında Bakan Ersoy’a bilgi verdi. 

Başkan Esen, ekibi ile birlikte bir dizi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret eden Esen, Çankırı’da turizme yönelik çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

YERALTI TUZ ŞEHRİ
Görüşülen konular arasında; Tuz Mağarasının Yer Altı Tuz Şehri olarak turizme kazandırılması, Çankırı Belediyesince yapımı devam eden Uzunyol II. Etap, Tabakhane Sokak’ın bir kısmı ve Çankırı Saat Kulesi ile Şehit Alpay Evirgen, Çamaşırhane ve Kirmanoğlu Sokaklarını kapsayan Sokak ve Cephe İyileştirme Projeleri, bu yıl içerisinde yapılacak olan Kaya Tuzu Festivali ile projesi hazır olan Ebcetin (Çarşı) Hamamı’nın restorasyonu yer aldı.

SİT ALANI KARARININ KALDIRILMASI TALEP EDİLDİ
Ayrıca; İnciliçeşme Mahallesi’nin büyük bir kısmını kapsayan Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanının, Ankara 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edilmesi sebebi ile kararın iptal edilerek eski sınırına çekilmesi yönünde talepte de bulunulduğu öğrenildi.

Ziyaret sonunda Esen tarafından, Bakan Ersoy’a kaya tuzundan yapılmış hediye takdim edildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.