DOLAR32,3748% 0.34
EURO35,0540% -0.56
STERLIN41,3842% -0.04
FRANG36,1365% -0.43
ALTIN2.382,39% -3,22
BITCOIN69.385,88-1.696

Yunanistan’la terörle mücadele anlayış birliğimiz güçleniyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yunanistan’la terörle mücadele anlayış birliğimiz güçleniyor
reklam

Erdoğan: Yunanistan’la terörle mücadele anlayış birliğimiz güçleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde karşıladı.

Düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan açıklamalarda bulundu. Görüşmede Türk-Yunan ilişkilerindeki birbiriyle bağlantılı sorunların ele alındığını belirten Erdoğan “Sorunları diyalogla çözme irademize bağlıyız. İkili ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var” dedi.

“Terörle Mücadelede anlayış birliği içerisineyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ” Yunanistan’la terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. Sorunlarımızı diyalogla çözme irademize bağlıyız.  Kıbrıs sorununun Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir” dedi.

“İsrail ateşkese zorlanmalı”

Erdoğan, Türkiye olarak İsrail’i ateşkese zorlamaya ve Filistin Devletinin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temasların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek ” 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır” diye konuştu.

“Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum”

Erdoğan “Mutabık kalmadığımız bir konu var. Ben Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum. Hamas’ı, 1947’de işgal edilen topraklarını ve kendi insanını koruma mücadelesi veren bir direniş örgütü olarak görüyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAP