DOLAR32,4504% -0.15
EURO34,8290% -0.66
STERLIN40,7959% -0.56
FRANG35,5088% -0.41
ALTIN2.438,67% 0,10
BITCOIN64.019,54-0.937

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
reklam
     Yaşamın içinde önemli bir olgu olan haber, tarih boyunca hep değerli olmuştur. Çünkü insan, çevresinde ne olduğunu bilme, haberdar olma gibi temel bir dürtüye sahiptir. Buradan hareketle gazetecilik, toplumların gereksinim duyduğu bu haberleri üretmek için oluşturulan bir sistemdir. Gazetecilik mesleği de yüzlerce yıldır önemini korumakta olan saygın bir meslektir.
       Toplumun çok farklı kesimlerine temas edebilen gazeteciler, haber ve bilgi kaynaklarına ulaşarak, elde ettiği bilgilerden haberler oluşturup okurlarına sunarlar. Bilgi ve belgeye dayalı haber yaparak, iddialarını etik değerlere uygun şekilde kamuoyuna sunan gazeteciler, mesleklerinin saygıdeğer üyeleridir. Doğru ve hızlı bilgilendirmenin öneminin giderek arttığı günümüzde, gazetecilerin omuzlarındaki sorumluluk daha da ağırlaşmıştır. Aynı zamanda denetleme sisteminin unsurlarından olma işlevi dolayısıyla gazetecilik, kamu kaynağı ve yetkisinin kamu yararına kullanılıp kullanılmadığını toplum adına tarafsız ve doğru bir şekilde irdelemektedir. Böylelikle vatandaşların, kendilerini yönetenler ve yaptıkları işler hakkında haber almalarına imkân sağlarlar. Zorlu şartlar altında çalışsalar da, mensubu oldukları mesleklerini hakkıyla yaptıklarına inancımız tamdır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda, toplumsal gelişmenin sağlanması amacıyla üstlendikleri önemli rol ve Covid-19 salgın sürecini yaşadığımız şu günlerde toplumun bilinçlendirilmesi ve doğru bilgilere hızlı şekilde ulaşım sağlanmasında aldıkları görev takdire şişli escort şayandır.
Gazeteciler, üzerlerindeki sorumluluklar dolayısıyla kendilerini sürekli geliştirmek mecburiyetindedirler. Son yıllarda, yeni iletişim ve enformasyon teknolojilerinin sunduğu olanaklar ve internetin gelişimiyle, gazetecilik mesleği de değişime uğramaktadır. Artık yazılı basın yanında çevrimiçi gazeteler de hayatımıza yerleşmiş durumdadır. Haberi, kâğıt üzerine mürekkeple basılmış bir şekilde geniş kitlelere ulaştıran gazeteciler, kendilerini dijital ortamlara da adapte etmişlerdir. Kullanıcılar da yaşam tarzlarına, alışkanlıklarına ve günlük rutinlerine bağlı olarak, hangi araca, hangi yöntemle ulaşacaklarına kendileri karar vermektedir. Gazeteyi kâğıda basılı bir araç yerine teknolojik bir cihazın ekranından okumak, gazeteyi yok etmez. Tam tersine, dönüşerek daha zengin bir içerikle kullanıcının günlük yaşamında yerini almasını sağlar. Önemli olan gazetecinin, doğru kaynaklardan almadığı bilgilerden kaçınarak, elindeki bilgileri teyit edip gazetenin içeriğini hazırlamasıdır. Her ne kadar gazetelere ulaşma yolları değişse de, onları hazırlayıp bizlere ulaştıran gazetecilerin önemi değişmemektedir. Gazeteler ve gazetecilik, habere ve enformasyona erişim anlamında, insanlık var olduğu sürece devam edecektir.
Toplumun gören gözü, işiten kulağı ve gür çıkan sesi olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.
                                                                                                                          Abdullah AYAZ
                                                                                                                   Çankırı Valisi

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.