BIST 100
13.337,69 0,40%
DOLAR
48,8015 0,05%
EURO
56,0070 -0,09%
GRAM ALTIN
6.824,27 -0,61%
BITCOIN
86.559,00 6,76%
FAİZ
39,91 -0,50%
GÜMÜŞ GRAM
103,78 -0,14%
GBP/TRY
65,3073 -0,10%
EUR/USD
1,1468 -0,16%
BRENT PETROL
96,71 -3,04%
ÇEYREK ALTIN
11.156,74 -0,61%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
17 °

23 ilde FETÖ operasyonu: 71 gözaltı – Birlik Haber Ajansı

diyarbakir-operasyon.jpeg

ANKARA-BHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 23 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-36" operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bir hafta süresince yürütülen operasyonlarda, FETÖ'ye üye 71 kişi gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yakalanan şüphelilerin örgütle bağlantılı faaliyetler yürütmek, FETÖ'nün propagandasını yapmak, ankesörlü telefonlarla örgüt mensuplarıyla iletişimde olmak ve örgütün kripto haberleşme uygulaması ByLock'u kullanmak gibi suçlarla arandıklarını belirtti.

Ayrıca, operasyonlar kapsamında daha önce ifade ve teşhislerde adı geçen, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranma kaydı olan kişilerin de gözaltına alındığı ifade edildi. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın koordinasyonunda, il emniyet müdürlüklerince gerçekleştirildi. Adana, Adıyaman, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun ve Tokat illerinde yapılan operasyonlar sonucunda çok sayıda örgütsel belge ve dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin huzuruna ve refahına kasteden FETÖ'cülere karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, operasyonu yürüten güvenlik güçlerine ve Cumhuriyet başsavcılıklarına teşekkür etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.