DOLAR32,3724% 0.16
EURO34,9785% -0.32
STERLIN40,9584% 0.16
FRANG35,8737% 0.08
ALTIN2.325,56% 0,22
BITCOIN2.277.6310.436

Akbaşoğlu’nun Babası Dualarla Uğurlandı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akbaşoğlu’nun Babası Dualarla Uğurlandı
reklam

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’nun babası Hacı Bayram Akbaşoğlu (89) geçtiğimiz Cuma Günü vefat etti.

İstanbul’da yaşayan Hacı Bayram Akbaşoğlu, Cumartesi günü defnedildi.
Kurşunlu Taşkaracalar eşrafından olan ancak uzun yıllardır İstanbul’da ikamet eden Hacı Bayram Akbaşoğlu, geçtiğimiz Cuma günü akşam saatlerinde evinde hayata veda etti. Bir süredir sağlık sorunları bulunan Hacı Bayram Hoca, evinde dinlenip tedavisine devam ediyordu. Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve buradan emekli olan Hacı Bayram Hoca, etrafından sevilen ve saygı duyulan bir isimdi. Akbaşoğlu, hayatını Kur’an hizmetine adamış, birçok kursun açılmasına öncülük etmişti. Camilerde vaazlar veren Hacı Bayram Hoca, bilge kişiliğinden dolayı ‘Ayaklı Üniversite’ olarak zikredilirdi. Hacı Bayram Hoca, 15 Ağustos günü Eyüp Sultan Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından ebediyete yolculandı. Kabri ise 2019 yılının Kasım ayında vefat eden eşinin kabrinin yanına hazırlandı.

Babasına karşı son vazifesini yerine getiremedi.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, babası Hacı Bayram Akbaşoğlu’nun cenazesinde covit tedavisi görmesi nedeniyle hazır bulunamadı.
Hacı Bayram Akbaşoğlu için geçtiğimiz Cumartesi günü Eyüp Sultan Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. 89 yaşında yaşamını yitiren Akbaşoğlu’nun oğlu Ömer ve torunu Furkan Akbaşoğlu, burada taziyeleri kabul etti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, eski TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocok, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile Akbaşoğlu’nun yakınları cenaze namazında saf tuttu.
Namazın ardından cemaatin omuzunda cenaze aracına taşınan Akbaşoğlu’nun naaşı, Eyüp Sultan Mezarlığı’na götürüldü. Tabuta omuz veren TBMM Başkanı Mustafa Şentop da mezarlığa cenaze aracı ile geçti. Akbaşoğlu’nun naaşı burada dualarla toprağa verildi.

Annesini de 8 ay önce kaybetmişti.
Babasının cenazesine katılamayan AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, yaklaşık 8 ay önce 2019 yılının Kasım ayında annesi Nevin Akbaşoğlu’nu kaybetmişti. Bir süredir koronavirüs tedavisi gören ve sıkıntılı günler geçiren Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde yoğun bakımdan çıkarılıp normal servise alınmıştı.