DOLAR32,3973% 0.21
EURO35,1058% -0.02
STERLIN41,0700% 0.38
FRANG35,9230% 0.22
ALTIN2.326,32% 0,25
BITCOIN2.308.5560.325

Akdenizde ne oluyor?

Yayınlanma Tarihi : Google News
Akdenizde ne oluyor?
reklam

Yazar Mustafa Güldağı Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri yazdı.

İşte o yazı…

Yunanistan, BAE, Fransa, Mısır ve İsrail beşli işbirliği yaparak Türkiye’yi Akdeniz’de Antalya Körfezine hapsetme planı içinde. Türkiyesiz Akdeniz, Afrika ve Ortadoğu planı.
Aksine Türkiye Libya ile anlaşarak bu planı bozdu. Sahi neler oluyor?

Hafter Libya ordusunda generaldi. Kaddafi yanlış işlerinden dolayı onu tutukladı. 1990’da CIA operasyonu ile serbest kaldı ve ABD’ye gitti. Hafter ABD’de yıllarca Virginia eyaletinde bulunan CIA merkez ofisi yakınlarında yaşadı. 2011’de isyan başlayınca Libya’ya döndü.

Şuan Hafter İsrail, Fransa, Mısır, BAE’den ciddi askeri ve istihbarat yardımı alıyor. Hafter güçlerine bağlı düşen uçakta 3 Fransız askeri ölü bulunmuştu. Hafter Türkiye’nin Afrika ve Akdeniz’den uzak tutulması için kullanılıyor. Dikkat buyurun.

İsrailli gazeteci Joseph Millman Mossad ajanlarının Hafter’in ileri gelen komutanlarını Mısır’da eğittiğini yazdı. Mossad’ın Hafter’in üst rütbeli subay kadrosuna, “Askeri taktikler, istihbarat toplama ve analizi ile komuta kontrol prosedürleri” öğrettiğini aktardı.

MOSSAD Başkanı “Yossi Cohen” şuan bölgede en tehlikeli adam. Bu hafta BAE, Suud ve Mısır ile anlaşma yaptı. Türkiye’ye karşı Libya ve Doğu Akdeniz’de pakt oluşturdular. Yossi Cohen Lübnan patlaması ile MOSSAD eylemlerini başlattı. Arazideki aykırı herkesi tehdit etti.

Yossi Cohen’in bölgede en büyük rakibi Hakan Fidan. Hakan Fidan ile MİT’in dağınık unsurları toparlanıp yenilenerek operasyon gücü artırılmıştır. MİT’in teknoloji ve arazide kendini yenilemesi İsrail’in Türkiye ve bölgedeki çıkarlarını engellemiştir.

Yossi Cohen istihbaratta eylem, adam satın alma ve sinyal istihbaratta uzmandır. 1982’den beri MOSSAD’ın içindedir. Ocak 2016’da göreve geldi. Özel ve seri eylemler için göreve getirildi. 15 Temmuz darbesi olmadan önce patlama ve terör eylemlerinin arkasında o vardı.

BAE’nin yüzlerce Sudanlı genci işçi diye getirip Libya’da Hafter’in saflarına savaşmaya gönderdiği ortaya çıktı. Yüzlerce Sudanlı dava açıp hakkını istedi. Olayın patlak vermesi üzerine BAE rezil oldu. Şuan Libya’da Türkiye’yi durdurmak için bölgede birçok fakir genç topluyor.

Libya’da Sirte için büyük bir savaş başladı. Sirte, Libya’nın petrol yataklarının yüzde 80’inin bulunduğu bölge. Buradan çıkarılan petrolden elde edilen gelir, ülkenin petrol gelirlerinin yüzde 80’ini oluşturuyor. Türkiye’nin Sirte’yi ele geçirmesini engellemek istiyorlar.

İsyan başlayınca Sirte, iki yıl IŞİD’in elinde kaldı. Gariptir ki nerede çok petrol var IŞID orayı ele geçiriyordu. Petrol şirketleri ve emperyal devletler adına petrol kuyularını ve yollarını koruyordu. 2016’da ABD ve İngiltere birlikte IŞİD’e karşı operasyona başladı.

IŞID güdümlü örgüt olarak kurduruldu. Petrol bölgelerinde hortlayıp ele geçiriyordu. ABD de bunu bahane edip bölgeye çöküyor ya da dizayn ediyordu. Sirte’de de böyle oldu. Daha sonra Sitre’yi kukla Hafter’e bıraktılar.

Unutmayın Libya Afrika’nın anahtarıdır.Türkiye Libya’ya egemen oluyor.Eski sömürgeleri üzerinde etkisinin azalacağı korkusuyla Fransa Cumhurbaşkanı Macron, NATO ve AB’yi Türkiye’ye karşı harekete geçirmeye çabalıyor.Macron Brüksel’den Türkiye’ye yaptırım çıkarmaya çalışıyor.

17 Haziran’da Mevlüt Çavuşoğlu ve Hakan Fidan Libya’ya gidip UMH lideri Sarraç ile görüştü. Libya’da kara ve dinizde askeri üs kurma, yine kara ve denizde sondaj yapma konusunda anlaşıldı. Fransa çılgına döndü. BAE delirdi. İsrail eyleme başladı.

Lübnan patlaması ile Lübnan istikrarsızlığa ve korkuya sürüklenip araziden tasfiye edildi.İçine kapatıldı.Farkettiniz mi?İsrail hemen ardından BAE ile resmi anlaşma yaptı.Mısır Yunanistan ile deniz anlaşması yaparak Türkiye’yi engellemeye çalıştı.Lübnan-Türkiye engellendi.

Rusya kiralık ordusu “Wagner” ile Libya ve Afrika’daki birçok yere indi. Rusya yerine göre Türkiye ile anlaşıp yerine göre karşısında durarak çıkarını koruyor. Libya’da da aynısını yapıyor.

Ermenistan ile bizi oyalamaya çalıştı. Ve Sirte için büyük bir arazi savaşı başladı.