DOLAR32,3983% -0.13
EURO34,8049% 0.14
STERLIN40,6578% 0.19
FRANG35,5517% 0.21
ALTIN2.440,32% 0,07
BITCOIN62.530,01-1.709

Aksaray İYİ Partide Şok İstifa

Yayınlanma Tarihi : Google News
Aksaray İYİ Partide Şok İstifa
reklam

AKSARAY-BHA

MHP İl Başkanlığında yapılan rozet takma programında yapılan açıklamalarla İYİ Partiden istifa edenlere rozet takıldı.

İYİ Parti’den istifa ederek MHP’ye üye olan isimler için yapılan basın toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, “Tekrar yuvasına dönen çok kıymetli arkadaşlarımız burada. Yıllar önce şu veya bu şekilde küsmüş veya küstürülmüş, farklı bir oluşumların arkasına kanarak diyelim gitmiş kıymetli hanımefendiler ve beyefendiler var burada.

Ben göreve geleli 5 ay oldu. 5 aylık zaman zarfında herkesi kucaklayıcı bir siyaset anlayışıyla Aksaray’ımızda il başkanlığı yapmaktayız. İlk geldiğim gün de söylemiştim kapımız herkese açık. Bizim geçmiş dönemde biliyorsunuz 1994 yılında Yasin Köse abimizin belediye başkanı adaylığında, 2019 yılında bir dönem önceki yerel seçimdeki Sefer Alkan’ın belediye başkanlığı adaylığında ayrışmamız noktasında sıkıntılar oluştu ve belediyeyi Milliyetçi Hareket Partisi’ne kazandıramadık. Ve bu seçimlerin sonrasında çok pişman olduğunu gelip de bize anlatan İYİ Partili arkadaşlarımız oldu.

Yanlış yaptıklarını, kabul ettiler. Buradaki arkadaşlarımız önümüzdeki 31 Mart seçimlerinde böyle bir hataya düşülmeyeceğinin kararını vererek ve bize katılarak, gücümüze güç kattılar. İnşallah Allah izin verirse el birliğiyle 31 Mart’ta zafere ulaşacağız.” dedi.
“Canla Başla Bu Şehre Sizlerle Beraber Hizmet Etmek İstiyoruz”
İl Başkanı Karataş sözlerinin devamında, “Bunu arkadaşlarımız da görmüştür ki, ‘Dalından düşen yaprağın akıbetini rüzgâr belirler’ demiş atalar. O yüzden tekrardan yuvanıza geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türk dünyasının bilge lideri başbuğumuz ve bu vatan için şehit olmuş nice
güvenlik güçlerimizin hassasiyetine önem verdiklerini bildiğimizden dolayı el birliğiyle onların da geçmişinde yaptıklarını düşünerek Milliyetçi Hareket Partisi’ni Aksaray’da güçlendirerek Allah izin verirse el ele gönül gelene canla başla bu şehre sizlerle beraber hizmet etmek istiyoruz. Hepinize tekrar teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Ama Ne Olursa Olsun Bizim Asıl İkinci Etabımız Kazandıktan Sonra Milletimize Mahcup Olmamak”
MHP Aksaray Belediye Başkan Adayı İrfan Çıtak konuşmasında, “Ne kadar güzel bir şekilde ilerlediğimizi milletimiz gördü. İnşallah 31 Mart’a kadar biz elimizden gelen her şeyi, her türlü gayreti sarf ediyoruz.

İnsanlarımıza içimizden geçen neyse o şekilde yaklaşıyoruz. O şekilde de karşılık buluyoruz. Biz bu zaferi kazanacağız. Allah nasip ederse bu birinci etap diyoruz her zaman. Birinci etap seçimi kazanmak. Evet bu çok yoğun bir mesai, çok yorucu bir ortam. Ama ne olursa olsun bizim asıl ikinci etabımız kazandıktan sonra milletimize mahcup olmamak. En büyük hassasiyetimiz budur.

Biz bu şehirde doğmuş, bu şehirde yetişmiş, iş hayatlarını burada devam ettiren insanlarız. Görev süresi çok kısa. Beş sene göz açıp kapamaya kadar çok çabuk geçer gider. Bir dönem, iki dönem ne olursa olsun biz görev süresi bittikten sonra da nüfus edeceğimiz, havasını alacağımız şehir Aksaray’ımız.

Biz milletimizin yüzüne şu anda nasıl alnımız açık, başımız dik çıkıyorsak görev süremiz bittikten sonra da bu sokaklarda hep birlikte mutlu bir şekilde gezmek istiyoruz. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras budur. Bunun mücadelesini veriyoruz. Yılmadan, yıkılmadan inşallah bunu tamamlayacağız” ifadesini kullandı.

“Yuvalarında Kendilerini Hiçbir Zaman Ayrı Görmeyecekler”
İrfan Çıtak sözlerinin devamında, “Milletimizle iç içe, halkımızla birlikte yönetim anlayışımızla inşallah şehrimizi taçlandıracağız. Bugün bize katılım sağlayan çok değerli belediye encümen aday adaylarımız, merkez ilçe yönetiminden arkadaşlarımız, il yönetiminden arkadaşlarımız, İYİ Parti’den buraya katılım sağladılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. İnşallah onlarla birlikte şehrimizin her kademesiyle birlikte şehrimizi yöneteceğiz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

Yuvalarında kendilerini hiçbir zaman ayrı görmeyecekler. Bizimle birlikte inşallah Aksaray’ımız için çalışacak, elimizden gelen sağlık gayreti sarf edeceğiz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. En büyük alkışı onlara alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yuvamıza Dönmekten Mutluyuz”

İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve İYİ Parti Belediyesi Adayı iken istifa eden İnşaat Mühendisi Armağan Öztürk yaptığı konuşmasında, “Ben de burada bulunan herkes gibi Aksaray’ın çocuğuyum. Ülkem ve Aksaray için neler yapabilirim düşüncesi ile bir hayalin peşine takılarak, 2017 yılından günümüze içinde bulunduğum İYİ Parti’de, her şeyin sadece bir kurgudan ibaret olduğunu anladım.

Gelinen noktada emeğin, özverili çalışmanın hiçe sayıldığı, Genel Başkanı bir kadın olan İYİ Parti’nin, başta Aksaray il teşkilatı olmak üzere; kadınlara ve ülkücülere siyaset hakkının tanınmadığı, kibrin kol gezdiği, egoizmin hüküm sürdüğü, ‘Ben yaptım oldu’ şeklindeki çıkar ilişkilerine dayalı bir siyaset anlayışının hakim olduğu, hiçbir siyasi hedefi olmayan İYİ Parti’de Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı ve Belediye meclis üye adaylığımızdan istifa ederek, yuvamız Milliyetçi Hareket Partisi’ne katılmaya karar verdik. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ‘eve dön’ çağrısıyla, kalben ve yürekten hiçbir beklenti ve menfaat gözetilmeksizin yuvamıza dönmekten mutluyuz.

Memleketi hukukla, adaletle ve liyakat ilkesi ile yöneteceğim diyenlerin bütün bunları hiçe sayarak halkımızın gerçek sorunlarını bir tarafa bırakıp kendi şahsi maddi çıkarlarına feda etmelerini de üzülerek gördük.” dedi.

Armağan Öztürk, konuşmasının devamında; “Onlar için memleket yok, onlar için halk yok, onlar için liyakat yok, onlar için adalet yok. Sadece kendileri ve dar çevrelerinin çıkarları var. Gizli siyasi anlaşmaları var. Artık gün gibi ortada olan gerçekleri açıklama zamanı gelmiştir. Artık geniş vizyonuyla şehrimizi yönetecek kadrolara destek vermenin zamanı gelmiştir. Açık konuşacağım. 2019 yılındaki yerel seçimlerde kimlerin kimlerle beraber olduğunu düşündüğümüzde ortada adeta bir hayal tacirliği yapılmaktadır.

İYİ Parti’de yapılan bu hayal tacirliğinin kazancını tahsil eden mevcut yönetim ve ekibinin nasıl bir siyasi zikzak içerisinde olduğunu da söylemeliyim. Burada tam olarak seçimi kazanmak hedefiyle değil, hangi iş birlikleriyle daha kazançlı çıkarım sorusunun öncelik kazandığı görülmektedir. 2019 yılında lehine destek vererek belediye başkanı adaylığından çekilen kişi aynı.

“Asla İYİ Parti’den aday olmayacağım” deyip son gün karanlık siyasi ilişkilerle milletvekili adayı olan kişi aynı. Yıllarca emek veren liyakatli insanların yerine kurulan plana sadık kalacak kişileri belirli yerlere seçen kişi aynı. Belediye ile inşaat işlerini sözüm ona tıkır tıkır götüren kişi de aynı. Her zaman, Aksaray’ımızı, ülkemizi ve milletimizi düşünenler, yani bizler, Aksaray Belediyesinde 1 Nisan sabahı değişim için, sosyal belediyecilik için, ihmallerden dolayı kayıplarımızın olmaması için, Milletvekilimiz Ramazan Kaşlı’nın da dediği gibi ‘Kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı”, rantın ve israfın önüne geçmek için, şahsi çıkarlar değil halkımızın çıkarları için, velhasıl Aksaray’ımız için çalışacağız. Bunu da nasıl yapacağız biliyor musunuz? Canla, başla ve İrfan’la yapacağız.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

MHP Aksaray Belediye Başkan adayı İrfan Çıtak ve İl Başkanı Burhanettin Karataş İYİ Parti’den istifa eden isimlere tek tek rozetlerini takdim etti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.