DOLAR32,2451% -0.1
EURO35,0449% -0.13
STERLIN40,9275% -0.02
FRANG35,5122% -0.32
ALTIN2.489,33% 0,94
BITCOIN66.125,990.146

Ankara’da dev organizasyon; ‘Rize Günleri’ programı belli oldu – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ankara’da dev organizasyon; ‘Rize Günleri’ programı belli oldu – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı
reklam

Ankara’da dev organizasyon; ‘Rize Günleri’ programı belli oldu

Rize Valiliği ve Belediye Başkanlığı’nın himayelerinde; Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) tarafından 2-5 Mayıs tarihleri arasında Millet Bahçesi’nde Rize Günleri etkinliği düzenlenecek. Rize’de çay tarımının 100’üncü yılı, Turizm ve Lojistik Demiryolu, Gastronomi ve Pastacılık, Sıfır Atık, Dört Mevsim Rize ve İklim Dostu Rize temalarının vurgulanacağı kapsamlı Rize Günleri’nde kent her yönüyle tanıtılacak.

Törenle açılacak; İlk çay hasadı Ankara’dan başlayacak!

Ankara Rize Günleri etkinlikleri için görkemli açılış töreni düzenlenecek. 2 Mayıs Perşembe Günü Saat 14.00’da Ankara Millet Bahçesi’nde düzenlenecek törenle Rize Günleri için açılış programı gerçekleştirilecek. Açılış konuşmaları, halk oyunları gösterileri, Rize Bezi defilesi, Çayın İklimi Seremonisi, çay bardağı şeklinde pastanın kesiminin gerçekleştirileceği etkinliklerde, açılış kurdelesi yerine oluşturulacak çay bahçesinde çay makasları ile hasat yapılacak. Bu yılın ilk çay hasadı protokolün katılımı ile Ankara’dan yapılmış olacak.

Tanıtım stantları açılacak, sadece Rizeli esnaflar olacak

Rize Günleri’nde Valilik, Kaymakamlıklar, İl ve İlçe Belediyeleri, Çaykur, Ticaret Borsası, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Çaykur Rizespor ile sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve Rizeli el sanatları ustaları stantlar açacak. Rize’nin tüm değerlerinin tanıtılacağı stantlar ziyaretçileri ağılayacak. Rize Günleri etkinliğinde yöresel ürünler stantları da açılacak. Bu yıl stantlarda sadece Rizeli esnaflar yer alacak, Rize ürünleri sunulacak.

53 etkinlik, 1 milyon bardak çay

Rize Günleri etkinliğinde halk oyunları, Rize Bezi defilesi, Çayın İklimi Seremonisi, çay hasadı etkinliği, tiyatro gösterisi, çay demleme yarışması, Türk Çayı sunumu, muhlama sunumu, söyleşi programları ve belgesel gösterimleri olmak üzere 53 etkinliğin düzenleneceği Rize Günleri’nde çay tarımının 100’üncü yılı dolayısıyla ziyaretçilere 1 milyon bardak çay ikramı yapılacak.

‘Nayla Altı Sohbetleri’ düzenlenecek

Rize Günleri’nde ‘Nayla Altı Sohbetleri’ adıyla Rize temalı söyleşi programları gerçekleştirilecek. Programlara; Vali, Milletvekilleri, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Çaykur, oda ve borsa temsilcileri, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasında başarılı olan Rizeli isimler ile araştırmacılar konuk olacak. Rize’nin her yönüyle ele alınacağı söyleşi programlarında yatırımlar ve projeler konuşulacak, kültür ve sanatsal etkinlikler ele alınacak, çay başta olmak üzere turizm, ulaşım, eğitim ve sağlık alanındaki gelişmeler değerlendirilecek.

‘HÜRJET’ Rize Günleri’nde

Türk Havacılık Uzay Sanayii TUSAŞ tarafından üretilen, Türkiye’nin ilk jet motorlu uçağı HÜRJET maketi Rize Günleri’nde sergilenecek. Hafif jet eğitim ve taarruz uçağı olarak tasarlanan HÜRJET, 3 bin 400 kilogramlık faydalı yük kapasitesi ve çok sayıda özelliği ile sınıfının en üstün uçaklarından biri olarak tasarlanıyor.

Rizeli sanatçılar sahne alacak

Rize Günleri’nde konser etkinlikleri de gerçekleştirilecek. Karadeniz Türkü Topluluğu’nun sahne alacağı etkinliklerde; Nurettin Gürdal, Serdar Demirtaş, Atakan, Volkan Aslan, Engin Orta, Ahmet Ekşi, Gökhancan Boşnakoğlu, Hülya Polat, Herem, Murat Köse, Koliva, Selçuk Balcı müzik ziyafeti sunacak.

Başkent Yeşil Maviye Boyandı

Ankara Rize Günleri’ne sayılı günler kala Başkent’in dört bir yanı hazırlanan afişlerle donatıldı. Kentin tüm ilçeleri ile giriş ve çıkış noktalarına asılan afişlerde Rize Günleri programlarına yer verildi. Tanıtım afişlerinde, “Pil atığı getir, çayı götür”, “Uzatın muhlamayı, uzatmayın arayı”, “Yüzde Yüz Rize” sloganlarına yer verildi.

Muammer Bostan: “Başkent’e iz, gönüllerde Rize bırakmaya geliyoruz”

Ankara Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) Genel Başkanı Muammer Bostan, “Rize Günleri’nde, Milli Mücadelenin Karargahı, Cumhuriyet’in Başkentine iz, gönüllerde Rize bırakmaya geliyoruz.  Tüm Ankaralıları şölenimize bekliyoruz” dedi.

YORUM YAP