DOLAR32,2127% -0.2
EURO35,1023% 0
STERLIN41,0382% 0.14
FRANG35,4649% -0.46
ALTIN2.500,71% 1,40
BITCOIN66.712,532.118

Ardahan çiftçileri doğal afetlere karşı hazırlıklı mı? – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ardahan çiftçileri doğal afetlere karşı hazırlıklı mı? – Birlik Haber Ajansı- Türkiye’nin Haber Ağı
reklam

Ardahan çiftçileri doğal afetlere karşı hazırlıklı mı?

ARDAHAN-BHA

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte, Ardahan dahil geçimini büyük ve küçükbaş hayvanlarıyla sağlayan binlerce çiftçi, doğal afetlerin etkisi altında kalmaktan endişe duyuyorlar. Sel, dolu, hortum gibi doğal afetlerin yanı sıra kuraklık riski de çiftçilerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.

TARSİM, üreticileri iklim değişikliği ve sıklığı artan doğal afetlere karşı koruyan devlet destekli bir tarım sigortasıdır. Bu sigorta, tarım üretimi sırasında veya doğal afetlerin neden olduğu zararlarda çiftçileri korur. Bu nedenle, Ardahan genelindeki Tarım Orman İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının (STK’ların) Karslı çiftçileri tarım sigortası yaptırmaları konusunda ikna etmeleri ve bilgilendirmeleri önem taşımaktadır. TARSİM sigortasının, devlet desteğiyle birlikte çiftçilerin zararını karşılayarak olumsuz etkilerden korunmalarını sağladığı da çiftçilere anlatılmalıdır.

TARSİM, tarım üreticiliği yapan veya çiftçilik yapan her bireyin katılabileceği bir sigorta havuzudur. Havuz sistemi, tarımsal üretim sürecinde meydana gelebilecek olası risklere karşı ürünleri, hayvanları ve çiftçilerin emeklerini koruma altına alır.

YORUM YAP