BIST 100
14.325,10 0,46%
DOLAR
46,6250 0,15%
EURO
53,1118 0,19%
GRAM ALTIN
6.042,42 0,22%
FAİZ
40,65 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
86,82 0,18%
BITCOIN
60.339,00 1,64%
GBP/TRY
61,6101 0,09%
EUR/USD
1,1385 0,13%
BRENT
73,31 -2,59%
ÇEYREK ALTIN
9.879,36 0,22%
Çankırı Açık
Çankırı hava durumu
24 °
  • ANASAYFA
  • Gündem
  • Bakan Uraloğlu: Biletsiz yolcu taşıyanlara verilen cezalar artıyor – Birlik Haber Ajansı

Bakan Uraloğlu: Biletsiz yolcu taşıyanlara verilen cezalar artıyor – Birlik Haber Ajansı

yolcu-asti.webp.webp

ANKARA-BHA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolu Taşıma Kanunu’nda yapılan değişiklikle, biletsiz yolcu taşımacılığı yapanlara uygulanacak cezaların artırıldığını duyurdu. Yeni düzenlemeyle, biletsiz yolcu taşıyanlar için alt sınır 8 bin 500, üst sınır ise 85 bin lira olarak belirlendi.

Bakan Uraloğlu, düzenlemenin, taşımacılık sektöründe düzeni sağlamak, yolcuların güvenliğini artırmak ve haksız rekabeti engellemek amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, sözleşmesiz taşımacılık yapanlara da aynı cezaların uygulanacağını kaydetti.

"Denetimler artacak"

Yapılan düzenleme ile terminal ve ara duraklar dışında yolcu indirip bindiren taşımacılara 5 bin ila 50 bin lira arasında idari para cezası verileceği belirtilirken, cezaların 10 katına kadar uygulanabileceği ifade edildi. Bakan Uraloğlu, “Cezaların caydırıcı olması, denetimlerin etkinliğini artıracak ve sektördeki standartları yükseltecek” dedi.

Yabancı plakalı taşıtlara yönelik yeni düzenlemelerin de devreye gireceğini söyleyen Uraloğlu, sahte geçiş belgeleri ve usulsüzlükler için ağır cezalar uygulanacağını belirtti. Ayrıca, yabancı plakalı taşıtların uluslararası taşımacılık faaliyetlerinde eksiklikler görülen durumlar için de ceza tutarlarının arttırılacağını vurguladı.



SGK 5 kanser ilacını geri ödeme listesine dahil etti

SGK 5 kanser ilacını geri ödeme listesine dahil etti

Haksız rekabetin önüne geçileceği ve yolcu güvenliğinin ön planda tutulacağı yeni düzenleme, sektördeki tüm paydaşlarla istişare edilerek hazırlandı. Bakan Uraloğlu, denetimlerin artırılacağına ve sektördeki kurallara uyulmasının sağlanacağına dikkat çekti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.