DOLAR32,4916% -0.16
EURO34,9570% 0.34
STERLIN40,6803% 0.25
FRANG35,5995% 0.1
ALTIN2.433,02% 0,41
BITCOIN64.404,00-0.646

Başkan Esen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Esen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Kutladı
reklam

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Esen mesajında; her yeni nesil ile birlikte aydınlık geleceğin sorumluluğunu üstlenerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği uygarlık yolunda çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için ilerlediklerini belirtti.

Esen, mesajında şu ifadeleri kullandı:

‘’Vatanseverlik, milliyetçilik ve milli egemenlik düsturu ile Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı istiklal ateşinin Cumhuriyet ile taçlandırıldığı devletimizin kuruluşunun 97. yılında aynı onur ve gururu yaşamaktayız. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve egemenliğini kendi elinde tutan Türk milleti, dünya milletleri ve devletleri arasındaki büyük değişimine, ilerleyişine, gelişimine ve edindiği saygın yerini korumaya devam edecektir. Tarihe baktığınız zaman, dünya siyasetinin geldiği noktanın ve ülke politikalarının dünden bugüne değişmediği açıktır. Dostlar, düşman olmamış; düşmanlar da dost olamamıştır. Türk milleti ise zor zamanlarında bile hoşgörü ve yardımseverliğin örneklerini gösterebilmiştir. Pandemi sürecinde diğer ülkelere gönderilen yardımlar, bunun en somut örneğidir. Bunun bilincinde; dost ve düşmanımızı asla unutmayacak, vatandaşlarımızın bizlere duyduğu güveni ve istikrarı korumaya devam edeceğiz. Laik, çağdaş, hukuk ve sosyal bir devlet olabilmenin gururunu bizlere yaşatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, ona yoldaşlık ederek vatan uğruna canını feda eden aziz Türk milletini ve gazilerimizi minnet ve şükran ile anıyorum. Emanetinizi korumaya ve yaşatmaya var gücümüz ile devam edeceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.