DOLAR32,3674% 0.14
EURO34,8986% -0.49
STERLIN40,9656% 0.16
FRANG35,8744% 0.08
ALTIN2.325,13% 0,20
BITCOIN2.296.1451.729
Haber ServisiTÜM YAZILARI

Başkan Esen, Fransız Ürünlerini Boykot Etti

Yayınlanma Tarihi : Google News
Başkan Esen, Fransız Ürünlerini Boykot Etti
reklam

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Fransa’da Türk ürünlerine karşı başlatılan boykot sebebi ile vatandaşlara Fransız ürünlerini boykot etmeleri için çağrıda bulundu.

Başkan Esen’in talimatı üzerine belediye birimlerinin ihtiyaçlarının karşılanmasında Fransız mallarının kullanımı da yasaklandı. Belediyenin tüm müdürlüklerine konu ile ilgili resmi yazı gönderildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Esen, ‘’Bilinçsizce artan İslamafobi, Türkiye Cumhuriyetine ve Türk vatandaşlarına yönelik kışkırtıcı davranışlar, tarihini şeref ile yazmış milletimizin kabul edebileceği bir durum değildir. Son dönemde özellikle Fransa’da düşmanca uygulanan bu politikalar, geçmişten gelen hazımsızlığın, kinin ve nefretin siyasi arenaya düzeysizce yansımış halidir. Vatandaşlarına Türk malı ürünler almamaları yönünde çağrı yapan Macron’a karşı tavrımızı ortaya koymak her Türk vatandaşın hakkıdır, ödevidir.

Çankırı Belediye Başkanı olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrının yanında yer alıyor ve belediyemiz hizmetlerinde kullanılacak malzemeler arasında yer alan Fransız ürünlerini tek tek tespit ederek alımını durduruyoruz. Konu ile ilgili yazımız, tüm birimlerimize ivedilikle gönderilmiştir. Personelimiz başta olmak üzere tüm halkımızın hassasiyet göstererek boykot çağrısına katılmalarını tavsiye ediyorum” İfadelerini kullandı.