DOLAR32,5999% 0.34
EURO34,8211% 0.18
STERLIN40,4534% -0.43
FRANG35,8280% 0.59
ALTIN2.508,34% 0,96
BITCOIN2.117.7852.358

Başkan Esen, kendi projesine yine hayır oyu kullandı

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News
Başkan Esen, kendi projesine yine hayır oyu kullandı
reklam

Akparti Belediye Meclis Grubunun, Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kayıt ve canlı yayınlanması teklifi, MHP grubunca reddedildi.

Çankırı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye meclis toplantısında gerçekleştirilen toplantıda meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi ve canlı yayınlanması konusunda Akparti grubu teklif sundu.

Gündem maddesi konusunda söz alan AK Partili Grup Başkanı Duran Karakoyun “Toplantıların görüntülü olarak kayda alınması ve canlı olarak yayınlanmasının meclisin şeffaf bir yönetim sergilediğinin göstergesi olacaktır.” dedi.

Geçmiş dönemde MHP meclis üyelerinin de bu yönde öneride bulunduğunu aktaran Karakoyun, “Her şey şeffaf olsun. Zaten her şeyimiz şeffaf. Bu davranışımız halk tarafından da takdir edilecek” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’de geçmişte aynı konuyu kendilerinin de söylediğini dile getirdi.

MHP meclis üyesi Özlem Demirci ise sesli görüntüye 2021 yılında geçilmesinin daha doğru olacağını aktardı.

Konu hakkında yapılan karşılıklı konuşmalar sonrasında oylamaya geçildi.

1 meclis üyesinin izinli olduğu seçim sonrasında 12 meclis üyesi kabul, 12 meclis üyesi de hayır oyu verdi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in de hayır oyu verdiği seçimde görüntülü ve canlı olarak verilmesi ret edildi.

Meclis toplantısında yapılan oylamada 2 MHP’li meclis üyesinin de toplantıların görüntülü ve canlı olarak verilmesine evet oyu kullandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz aylarda Akparti grubunca verilen ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in seçim vaadleri arasında yer alan, öğrencilere ücretsiz ulaşım ve en düşük maaşın 2500 TL olması yönündeki tekliflerde MHP grubunca reddedilmişti.

Şimdi meclis toplantılarının görüntülü kaydedilmesi ve canlı yayınlanması ile birlikte, başkan Esen’in üç projesi de kendi oyu ile reddedilmiş oldu.

Başkan İsmail Hakkı ESEN’in seçim öncesi bastırdığı broşürü “Çankırımızda gerçekleşen her türlü gelişme şehrimizde yaşayanlarla paylaşılacak. Şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik anlayışının gereği olarak belediye bünyesinde “Kent Tv” ve “Kent Radyo” kurularak internet üzerinden yayın gerçekleştirilecek. Belediye Meclis toplantıları da bu kanallar üzerinden canlı yayınlanacaktır.” şeklinde.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.