DOLAR32,3400% -0.07
EURO34,8790% 0.06
STERLIN40,6534% 0.01
FRANG35,7427% 0.57
ALTIN2.393,53% -0,14
BITCOIN63.645,843.071

Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Tohumları Fidana Dönüştürecek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Tohumları Fidana Dönüştürecek
reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) iş birliğinde öğrencilere doğa ve orman bilincinin aşılanması amacıyla başlatılan ‘’Tohum Ver Fidana Dönüşsün’’ Projesi Çankırı’da devam ediyor. Çankırı’da ilkokul ve ortaokulların yanı sıra Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de öğrencilere tohum dağıtıldı. Öğrenciler tohumları fidana dönüştürecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile MEB iş birliğinde hayata geçirilen ‘’Tohum Ver Fidana Dönüşsün’’ Projesi kapsamında Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine 600 adet tohum ulaştı. Tohumların bir kısmı okul bahçesinde bulunan uygun alana ekildi. Geri kalan kısmı ise öğrencilere dağıtıldı.

Okul bahçesine öğrencilerle birlikte tohum eken Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nilgün Kaya, projenin son derece önemli olduğunu ifade etti. Kaya, ‘’Proje, öğrencilerin çevre ve doğa konusunda bilinçlenmesi için son derece önemli ve anlamlı’’ dedi.

Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca

Projeyle tohumların fidana, fidanların ağaca dönüşeceğini ve bu sayede daha yeşil bir Çankırı ortaya çıkacağını belirten Kaya, şunları söyledi:

‘’Çankırı’nın geçmişine baktığımızda yeşil bir yer olduğunu çevresinden anlıyoruz. Ancak Çankırı’nın yeşili çeşitli nedenlerle zaman içinde bozuldu. Çankırı’nın ağaca, yeşile ihtiyacı var. Bu projenin Çankırı’nın yeşile kavuşması ve insanlarda doğa bilincinin oluşması için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Proje kapsamında bize ulaşan tohumların bir kısmını öğrencilerimizle okul bahçesine ektik. Ger kalan kısmını da kaplarıyla birlikte öğrencilerimize dağıttık. Öğrencilerimiz, kendi fidanlarını yetiştirecek ve böylece Çankırı’nın yeşiline biz de katkı sunacağız. Bu arada öğrencilerimiz de çevre, doğa ve orman konusunda bilinç kazanmış olacak.’’

 

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.